• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İzmir 17 °C

Ucuza Tatil Rekabeti

Ucuza Tatil Rekabeti
Bu yıl Türkiye'ye hem Batı Avrupa'dan hem de Rusya'dan tatil için gelen erken rezervasyon talepleri yerli tatilcileri de erken davranmaya sevk ediyor.

Bu yıl Türkiye'ye hem Batı Avrupa'dan hem de Rusya'dan tatil için gelen erken rezervasyon talepleri yerli tatilcileri de erken davranmaya sevk ediyor. Sezonda yerli turistlerin istedikleri otelde yer bulma sıkıntısı yaşayabileceğini öngören turizm uzmanları, hem bütçeye uygun hem de sorunsuz bir tatil yaşamak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

2017 yılında turizm alanında toparlanmaya başlayan ve gelen turist sayısı artan Türkiye'de 2018 yılının ilk aylarında da göstergeler olumlu çıktı. 2016'da 25 milyon 352 bin turistin geldiği Türkiye'ye, 2017'de 32 milyon 410 bin turist gelirken, 2018 Ocak ayında ise gelen turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 38'lik artışla 1 milyon 55 binden, 1 milyon 461 bin kişiye yükseldi.

Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) verilerine göre Almanya, Hollanda ve İngiltere'den gelen taleplerin geçen yıla göre yüzde 70 oranında artış gösterdiğini hatırlatan Yaşar Üniversitesi MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Görevlisi Gökhan Doğan, "Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB öncülüğünde 2009 yılında 300 bin kişi ile başlayan erken rezervasyon kampanyası 2015 yılında 3,5 milyon kişiye, Türk turizmi açısından zorlu geçen 2016 yılında ise vatandaşlarımızın desteği ile 4,2 milyon kişiye ulaştı. 2018 yılı için ise 10 milyon kişinin erken rezervasyonla tatilini satın alması bekleniyor. Dış talepte ise Batı Avrupa'dan gelen yüksek talebin yanı sıra Rusya'dan da rekor bir talep artışı söz konusu. Ancak yurt dışından gelen yoğun talep nedeniyle otelcilerin iç talep pazarını ikinci plana atmasından endişe ediliyor. Yani Türkiye'de iç turizm pazarının bu yıl hem tüketici hem de iç turizm ağırlıklı çalışan firmalar için geçen yıla göre daha zor olacağı savunuluyor. Öyle ki firmalar, dış talepteki artış nedeniyle otellerin iç pazara yeteri kadar oda vermeyebileceğini öngörüyor. Bu nedenle yerli tatilciler oda bulmakta zorlanmamak ve buldukları yerleri sezonda daha pahalıya satın almamak için erken rezervasyon yapmalı" dedi.

"Son dakika mağduru olmayın"

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Öğretim Üyesi Gökçe Özdemir Umutlu ise internette yer alan ve ucuza tatil vaat eden her sitenin güvenilir olmadığının altını çizdi. Öncelikle tatil paketi satın aldığınız acentenin Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) üyesi olmasının şart olduğunu belirten Umutlu, "2006 yılına kadar katı kurallara sahip olan erken rezervasyon koşulları günümüzde çok daha esnek kurallar sunuyor. Ayrıca 6502 sayılı kanun ve paket tur sözleşmeleri yönetmeliği hükümleri doğrultusunda tatilcilerin elde ettiği pek çok hak mevcut. Buna göre tatilciler seyahat güvence paketi sözleşmesi ile turun nitelikleri, süresi, ödeme planı, rehberlik hizmeti ve zorunlu sigorta ile seyahat iptal güvencesi gibi konularda güvence altına alınıyor. Tüketici bu şartları kabul edip sözleşmeyi imzaladıktan sonra seyahate güvenle çıkabiliyor. Ancak son dakika mağduru olmamak için çalıştığınız acentenin mutlaka TÜRSAB üyesi olup olmadığını sorgulamanız gerekir. Kaçak bir acente ile çalışmanız durumunda herhangi bir hak iddia edemeyebilirsiniz. Ayrıca erken rezervasyon indirimiyle paket satın alan kişiler özellikle satın aldıkları paketin içeriğine çok dikkat etmeliler. Oda tiplerinin yanı sıra yeme içme hizmetinin sınırına ve ekstra hizmetlerin fiyatlarına da dikkat edilmeli" bilgisini verdi.

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894