• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Uğur Türkan Aliağadan Kaçtı İddiası

Uğur Türkan Aliağadan Kaçtı İddiası
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir'in Aliağa ilçesinde seçimin favorisi olarak gösterilen Tansu Kaya’nın aday gösterilmesinin önündeki engellerden birisi olarak gösterilen AK Parti'nin Aliağalı İl Başkan Yardımcısı Uğur Türkan’a yönelik tepkiler artıyor. Uğu

UĞUR TÜRKAN ALİAĞADAN KAÇTI İDDİASI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/  İzmir'in Aliağa ilçesinde seçimin favorisi olarak gösterilen Tansu Kaya’nın aday gösterilmesinin önündeki engellerden birisi olarak gösterilen AK Parti'nin Aliağalı İl Başkan Yardımcısı Uğur Türkan’a yönelik tepkiler artıyor.

Uğur Türkan’a yönelik tepkiler ilk olarak tweetter aracılığıyla takipçilerine retweet ettiği iddia edilen bir mesaj yüzünden başlamıştı.  

Halen Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Uğur Türkan'ın,  Doğan Haber Ajansı muhabiri Elif Demirci'nin tweetini retweet ettiği iddiası, Tansu Kaya’nın sevenleri tarafından sosyal medyada protesto edilmişti.

Aliağa'da 2004’te yerel seçimlerinde İl Genel Meclisi Üyesi seçilen, daha sonra 2007 milletvekilliği seçimlerinde adaylık için bu görevinden istifa eden Türkan 2007 ve 2011’deki her iki seçimde de kendisine ancak 10. sırada yer bulabilmişti.  Bir dönem Aliağa’da partisinin ilçe başkanlığını da yapan Türkan’ın  DHA muhabiri Demirci’nin ''Aliağa Adayı Yenişakran Belediye Başkanı Etem Yorulmaz oldu.Tansu Kaya çöktü.'' ifadesi yer alan tweet’ini retweet ederek takipçilerine aktardığı iddiası Aliağa AK Parti camiasında tepkiyle karşılandı.

Partililer, AK Parti’de önemli görevlerde bulunan birinin ilçesinde sevilen bir siyasetçi arkadaşının aday gösterilmemesine sevindiği yorumlarına yol açan bu davranışın doğru olmadığını belirtiyor.

Türkan’ın retweet ettiği iddia edilen tweeti gelen tepkiler üzerine sildiği ileri sürüldü.

SOSYAL MEDYADA TÜRKAN TEPKİSİ

Türkan, retweet ettiği iddia edilen tweeti her ne kadar silse de sosyal medya aracılığıyla Uğur Türkan’ı hedef alan bir grup, Türkan'ın twitter profilini fon olarak kullanarak, 6 maddelik bir metin paylaştı.

6 maddelik yazıda Türkan'a şu eleştirilerde bulunuldu:  “1.İl Başkanlığı kongresini karıştırdın. Başbakan girme dedi, sen girdin.

 2.İl Gençlik Kongresini karıştırdın, mevcut başkan Bilal Kırkpınar'a karşı müdahil oldun. Aliağa Gençlik Kolları'ndan Muhammet Çal'ın başkan olması için çok uğraştın ama olmadı.

3.Aliağa Ticaret Odası'nı karıştırdın, yine başaramadın.

4.Tansu Kayacı diye kim varsa parti teşkilatından uzaklaştırdın.

5.Tansu Kaya karşıtı birleşme için Aliağa'da aday adayları çıkarttın.

6.Yanlış yönlendirme ile Tansu Kaya'yı (sözde) tasfiye ettiniz.

Şimdi soruyoruz dostum Başbakan bu Kadar eksilere rağmen sizi milletvekili yapar mı? Yapar 10.sıradan. Amacın nedir dostum Güzelim Aliağa gitti.”

ugur-turkan-aliaga.jpg

UĞUR TÜRKAN ORTALIKTA GÖRÜNMÜYOR

İlçede, Tansu Kaya’nın AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmemesine tepkiler her geçen gün artarken, bunda dahili olduğu iddia edilen Uğur Türkan’ın ise ortalıkta görünmemesi dikkati çekiyor.

Uğur Türkan’ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın Aliağa’daki seçim çalışması ve Açıkhava konuşması sırasında da görünmeyerek ilçe binasında oturması, “Türkan tepkilerden çekiniyor” diye yorumlanmıştı.

Uğur Türkan’ın son günlerde İstiklal Caddesi üzerindeki işyerine de gelmediği ve eve kapandığı ileri sürüldü.

AK Parti kulislerinden, Uğur Türkan’ın  bir aday değişikliği söz konusu olmazsa da AK Parti’nin Aliağa adayı olarak açıklanan İbrahim Etem Yorulmaz’ın seçim kampanyasına Fiziki destek vermeyeceği bilgisi alınıyor.  İlçesindeki tepkilerden çekinen Türkan’ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasına İzmir'in uzak ilçelerinde destek vereceği ileri sürülüyor.

Binali Yıldırım’ın 20 Ocak Pazartesi günü Kaya Termal Otelde yapılan toplantıda AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı olarak İbrahim Etem Yorulmaz’ı açıklaması Aliağa’da infiale yol açmış, yaklaşık 5 bin kişi sokaklara dökülerek ilçe başkanlığı binasına yürümüştü.

Önceki gün, Aliağa’ya seçim çalışması için gelen Binali Yıldırım da bu tepkilerden nasibini almış,Yıldırım’ın  aday olarak İbrahim Etem Yorulmaz’ın ismini zikretmesi üzerine kendisini dinlemeye gelen kalabalığı önemli bir bölümü “Tansu Başkan” sloganları eşliğinde alanı terk etmişti.  

AK Parti'nin Aliağalı İl Başkan Yardımcısı Uğur Türkan’ın iddialar hakkında açıklama yapması bekleniyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894