• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İzmir 14 °C

Uğur Türkan Yürütmeden Gönderildi

Uğur Türkan Yürütmeden Gönderildi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Kamuoyunda yerel seçimleri kaybetme uğruna inatlaşma politikası güttüğü iddia edilen ve yerel seçimlerin kaybedilmesinin mimarı olarak konuşulan Uğur Türkan ise İzmir İl yürütme Kurulu üyeliğinden gönderildi.

Cihat Akay seçime kadar ...

AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın başkan yardımcılarından oluşan Yürütme Kurulu yeniden yapılandırıldı. Seçimde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım’a yakın isimlerin yükselmesi dikkat çekti. Partinin “ikinci adam' koltuğuna Aziz Demir oturdu. Melek Eroğlu, Şule Özdin ve Ahmet Şimşek de Yürütme Kurulu’na girdi. Aliağa Kamuoyunda yerel seçimleri kaybetme uğruna inatlaşma politikası güttüğü iddia edilen ve yerel seçimlerin kaybedilmesinin mimarı olarak konuşulan Uğur Türkan ise İzmir İl yürütme  Kurulu üyeliğinden gönderildi.

AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın başkan yardımcılarından oluşan Yürütme Kurulu yeniden yapılandırıldı. Seçimde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım’a yakın isimlerin yükselmesi dikkat çekti. Partinin “ikinci adam' koltuğuna Aziz Demir oturdu. Melek Eroğlu, Şule Özdin ve Ahmet Şimşek de Yürütme Kurulu’na girdi.

AK Parti Genel Merkezi, İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile bir süre daha yola devam kararı aldı. Kulislerde “bu sürenin” Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar olduğu konuşulurken herhangi bir zaman saptanmasının yanlış olduğunu vurgulayanlar da oldu.

İzmir’de yerel seçimden altı ilçe belediyesi ile çıkan AK Parti’de gözler, görevden alınacağı öne sürülen İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a çevrildi. Ancak Genel Merkez koridorlarında yapılan konuşmalara göre; Ağustos ayında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar partinin Akay’la yola devam edeceği öğrenildi.

Buna göre Akay, il başkan yardımcılarından oluşan Yürütme Kurulu’nu yeniden yapılandırdı. Akay başkanlığındaki Yürütme Kurulu’nda “ikinci adam' koltuğuna daha önce tanıtım ve medyadan sorumlu olan Aziz Demir oturdu. Seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a en yakın olan Demir’e, siyasi ve hukuki işler teslim edildi. Teşkilatların patronu değişmedi, Atilla Kaya yerini korudu. Seçim işleri yine Refik Uzun’un sorumluluğunda kaldı. Tanıtım ve Medya Başkanlığı’na yerel seçimde yükü omuzlayanlardan biri olan Melek Eroğlu getirildi. Daha önce partinin kasasının başında olan Ahmet Kurtuluş sosyal işler başkanlığına getirildi, Mali İşler Başkanı Habip Sünbül oldu. AK Parti’den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar’ın koltuğuna Bilal Doğan geçerken il başkanlığındaki yerel yönetim sorumluluğuna da Ahmet Şimşek geldi.

ugur-turkan-aliaga-ak-parti.jpg

Öte yandan Binali Yıldırım’a yakın çalışan isimlerden Ahmet Şimşek Yerel Yönetim Başkanı, Şule Özdin Ar-Ge Başkanı, Bekir Pakdemirli Ekonomi İşleri Başkanı oldu. Rahmi Taştan’ın halkla ilişkilerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı’na getirilmesi dikkat çekti. Akay, Uğur Türkan’la yollarını ayırdı.

AK PARTİ İZMİR İL YÜRÜTME KURULU

İl Başkanı – Ömer Cihat Akay

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı – Aziz Demir

Teşkilat Başkanı – M. Atilla Kaya

Seçim İşleri Başkanı – Refik Uzun

Tanıtım ve Medya Başkanı – Melek Eroğlu

Dış İlişkiler Başkanı – Kazım Erten

Sosyal İşler Başkanı – Ahmet Kurtuluş

Yerel Yönetimler Başkanı – Ahmet Şimşek

Ekonomi İşleri Başkanı – Bekir Pakdemirli

Halkla İlişkiler Başkanı – Rahmi Taştan

Mali ve İdari İşler Başkanı – Habib Sünbül

Ar-Ge Başkanı – Fırat Aytekin

İl Sekreteri – Şule Özdin

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894