• BIST 9540.42
  • Altın 2490.432
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.822
  • İzmir 23 °C

Ulaş İstifa Edecek İddiası

Ulaş İstifa Edecek İddiası
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı'nda erken başlayan 'İlçe başkanı kim olacak' rekabeti giderek kızışıyor.

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI KAZIM ULAŞ İSTİFA EDECEK İDDİASI

AK PARTİ ALİAĞA'DA İLÇE BAŞKANI ADAYI ENFLASYONU YAŞANABİLİR

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ /  AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı'nda erken başlayan 'İlçe başkanı kim olacak' rekabeti giderek kızışıyor.   

  
   

  Birleştirici ve bütünleştirici olamadığı öne sürülen mevcut ilçe Başkanı Kazım Ulaş'a yönelik eleştirilerin dozu gün geçtikçe artarken, kongrede ilçe başkanı olmak isteyenlerin sayısına her gün bir yenisi ekleniyor.
     iddia edildiği üzere, Ulaş'ın bu süreçteki kırıcı tavırları, yakın çevresindeki çalışma arkadaşları ile bilgi paylaşımına gitmemesi, kararları dar bir çerçevede alması Kazım Ulaş'ın ilçe başkanlığı için 'artık yeter' diyenlerin sayısını çoğaltıyor.

2014 yılının Mart ayında yapılması öngörülen yerel seçimlerde Aliağa'da ipi göğüsleme hedefinde olan Ak Parti'nin  direksiyonunda kimin olacağı da önem kazanıyor.
     12 Haziran 2011 Genel seçimlerinde Aliağa Merkez'de CHP ile arasındaki oy farkını bin 500'e kadar düşüren AK Parti'de 2014 yerel seçimlerinde bu oy farkını da kapatabilecek bir ilçe yönetiminin iş başına gelmesi tüm partililerin ortak görüşü durumunda.
     Ancak, son dönemdeki kırıcı tutumları, uzlaşmaz ve küçük görücü tavırları nedeniyle eleştirilerin odağı haline gelen Ulaş'ın, partiyi 2014 hedefine götürecek bir çatı olma rolünün üstesinden gelemeyeceği yüksek sesle dile getiriliyor.

  
 
    AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLAR ÇOĞALDI   
     Son günlerde yaşanan parti içindeki gerginlikleri daha fazla kaldıramayan Ulaş'ın yılda bir kez ziyaret ettiği memleketi Osmaniye'ye bu yıl 2. kez gitmesi de dikkat çeken bir ayrıntı. Ulaş'ın Osmaniye'de bulunduğu sırada ise Ulaş'ın yönetiminden bazı isimlerin yeni bir arayış içine girdiği de parti içinden edinilen bilgiler arasında. Ulaş'ın son yaptığı yönetimdeki Yürütme kurulu değişikliğinde Teşkilat Başkanlığı görevinden alınarak, görev değişikliği ile yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığına getirilen Mesut Yaşar Aybar'ın alternatif oluşum arayanların başında geldiği belirtiliyor.  Aybar kongrede ilçe başkan adayı olarak çıkabilmek için nabız yoklarken, 29 Mart 2009 seçimleri sonrasında Mali işlerden sorumlu ilçe Başkan Yardımcısı iken Ulaş, tarafından görevinden alınan Yüksel Tezcan'ın da ilçe başkan adayı olabileceği ifade ediliyor. Tezcan'ı tek düşündüren konunun ise Ulaş'ın son görev değişikliği ile 2. başkanlığa yani Siyasi ve Hukuk işlerinden sorumlu ilçe başkanlığına getirilmiş olması olduğu belirtiliyor.


    

 Ulaş'ın 2. başkanlıktan alarak düz yönetim kurulu üyesi yaptığı tecrübeli siyasetçi Nurettin Karagöz'ün de açıktan Ulaş'a karşı bayrak açtığı gözleniyor. Karagöz'ün bir uzlaşma sağlandığı taktirde ilçe başkanlığı görevinden imtina etmeyeceğini yakın çevresine söylediği de gelen bilgiler arasında.  Ulaş'ın yönetimindeki Yavuz Mete ve Mehmet Yeşil'in de, Kongrede ilçe başkan adaylığı beklentisi içinde olan parti yöneticilerinden olduğu da iddialar arasında.
     Halefi Uğur Türkan'a danışmadan iş yapmadığı iddia edilen Ulaş'ın ise memleketi Osmaniye'den geldikten sonra  bütün bunlar olup biterken nasıl bir karar alacağı ise merak konusu.
      Ulaş'ın kongrede aday olmaktan vazgeçerek, mevcut ilçe Başkanlığı görevinden istifa etmesi de gelecek ihtimaller arasında gösteriliyor.     

 

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI KAZIM ULAŞ YÜRÜTME KURULU ÜYELERİNİ DEĞİŞTİRDİ    TIKLA OKU https://www.gunaydinaliaga.com/news_detail.php?id=7541

 

  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894