• BIST 9645.02
  • Altın 2417.671
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.8268
  • İzmir 23 °C

Umudun Kıyısında 5 Mayıs'ta Sinemalarda

Umudun Kıyısında 5 Mayıs'ta Sinemalarda
Hasan Eser / Yeni Vizyon Gazetesi

“Aşka Engel Var mıdır?” sloganıyla çekilen ‘Umudun Kıyısında’ adlı film 5 Mayıs 2017 tarihinde vizyona girecek. Senaryosunu Zeynep Yılmaz’ın kaleme aldığı filmde;  amansız hastalığın pençesine yakalanan iki insanın İstanbul’dan Eskişehir’e uzanan hikâyesi işleniyor. Mithat Körler ve Burcu Furtun’un müziğini yaptığı ‘Umudun Kıyısında’ isimli Komedi- Dram türündeki 98 dakikalık filmin yapımcılığını ise 11K Film Yapım üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Haydar Işık’ın oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Levent Sülün, Burçin Abdullah, Ümit Acar, Gülşah Çomoğlu, Fırat Can Aydın, Tolga Akman, Eren Körler, Fatma Önay  ve  Selahattin Alpay yer alıyor.  

Fragmanıyla merak uyandıran filmin konusu özetle şöyle: İstanbul’da Fotoğraf sanatçısı olan Ufuk, hayatı geldiği gibi yaşayan biridir. Hayata karşı sorguladığı tek gerçeklik, fotoğraflarına da konu ettiği küresel ısınma ve yenilenebilir enerji konularıdır. Bir gün Esma adında bir kadınla tanışır. Esma tanıdığı kadınlara göre oldukça dominant ve düşündüğünü söyleyebilme cesareti gösteren biridir. Nitekim ilk tanışmaları pek hoş başlamaz ve çok sert bir tartışma yaşarlar. Devam eden günlerde sık sık karşılaşmaları aralarında bir yakınlaşma sağlar. Ufuk bu dönemlerde önemsemediği baş dönmeleri ve kısa süreli hafıza kayıpları yaşamaktadır.
Ufuk hastalığı sonucu hastaneye kaldırılır. Hastane odasında gözlerini açtığında yan yatağında yatan Umut ile karşılaşır. Umut hasta olmasına rağmen yüzünden gülümsemeyi eksik etmeyen bir delikanlıdır. Ufuk, Umut’un saf ve masum bir insan olduğunu anladığında hayatı hoyratça yaşadığını daha iyi anlar. Tahlil sonuçlarına göre her ikisinin de beyninde tümör vardır. Ufuk hayatla olan bu son yolculuğunda ona eşlik eden arkadaşı Umut’la güzel günler geçirmek için çalışır. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894