• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İzmir 21 °C

Üretici Pazarında Yaz Bereketi

Üretici Pazarında Yaz Bereketi
Bergamalıların yoğun ilgi gösterdiği “Bergama Belediyesi Köylü Üretici Pazarı” çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

ÜRETİCİ PAZARINDA YAZ BEREKETİ

Bergamalıların yoğun ilgi gösterdiği “Bergama Belediyesi Köylü Üretici Pazarı” çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Yerli üreticiye ek gelir sağlamayı hedefleyen, aynı zamanda vatandaşların doğal ve sağlıklı ürünlere kolayca ulaşabilmesini sağlamak amacıyla Bergama Belediyesi’nin geçen yıl hayata geçirdiği  “Köylü Üretici Pazarı”nda yaz mevsiminin en güzel sebze ve meyveleri Bergamalılara sunuluyor.

Vatandaşların adeta akın ettiği Barbaros Mahallesi Ekin Loncası’nda kurulan pazarda Bergamalılar köylü üreticilerin yaylalarda ve köylerde yetiştirdikleri organik ve birbirinden taze yaz sebze ve meyvelerini alma imkanı buluyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşların alışveriş için geldiğini ve bazen ürünlerinin erken saatlerde bile tükendiğini belirten üreticiler pazarda yaz bereketi yaşandığını belirterek pazarın kurulmasından ve gördükleri ilgiden oldukça memnun olduklarını belirtiler.

Bölgede ilk ve tek olma özelliği taşıyan “Bergama Köylü Üretici Pazarı”nda köy yumurtasından peynire, cevizden bala, taze sebzeden bakliyata, zeytinden tereyağına deyim yerindeyse “bin bir çeşit” organik ürün bulunuyor. Üretici pazarı ayrıca Pazartesi ve Cumartesi kurulan pazarlar dışında ihtiyaçların temin edilmesine olanak sağlıyor.

Geçen yıl kurulan pazarın görmüş olduğu ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Üreticilerimize katkı sağlamak için kurmuş olduğumuz pazarda vatandaşlarımız günlük ve birbirinden taze sebze meyveleri alma imkanı buluyor. Zaten üreticilerimizde bazı günler erken saatlerde ürünlerin tükendiğini söylüyorlar. Köylü Üretici Pazarı Bergama’mız için bereketli ve güzel bir pazar oldu” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894