• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C

Usta Yazar Tarık Dursun K Mezarı Başında Anıldı

Usta Yazar Tarık Dursun K Mezarı Başında Anıldı
Türk edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Karşıyakalı Yazar Tarık Dursun K., ölüm yıl dönümünde Çiğli'deki mezarı başında anıldı.

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Karşıyakalı Yazar Tarık Dursun K., ölüm yıl dönümünde Çiğli'deki mezarı başında anıldı.

Usta Yazar Tarık Dursun K. için Çiğli'deki mezarı başında anma törenine düzenlendi. Törene, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, kardeşi Esin Uçar, aile bireyleri, meclis üyeleri ve sanatçı dostları katıldı. Yazarın hayatı ve eserleri ile ilgili bilgiler aktaran katılımcılar, onun eserlerinin ışığında, sanatı ve sanatçıyı desteklemek için çalışacaklarına söz verdi. Sanatçının mezarına karanfil bırakıldı.

"Tarık Dursun K.'nın hayatı ve eserleri, yolumuzu bir ışık gibi aydınlatıyor" diyen Başkan Akpınar, önümüzdeki yıl usta yazarın adını taşıyacak olan Öykü Günleri ve Yarışma düzenleyeceklerinin müjdesini verdi. Başkan Akpınar "Tarık Dursun K, kitapları ve yaşam biçimiyle devrimci bir ruh taşıyordu. O'nu unutturmamak ve eserlerini gelecek nesillere taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Ayrıca usta kalemin bir rölyefini de yaşadığı evin duvarına yapacağız" dedi.

Foça'da bir program yapıldı

Foça ilçesinde de, yazar Tarık Dursun K. için bir tören düzenlendi. Programda, yazarın sanatçı dostları Ahmet Önel, Aydoğan Yavaşlı, Semih Poroy ve Cihan Demirci de konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacılar, Tarık Dursun K.'nın yaşamı, sanatı, öykücülüğü, romancılığı, sinemacılığı ve Foça zamanlarını anlattı.

Ahmet Önel, Tarık Dursun K'nın iki temel alana, edebiyata ve sinemaya gönül verdiği belirtti. Ahmet Önel, "Tarık Dursun K, incelikli, olgun çelebi kişiliğiyle, çocuklar ve kadınlarla güven ve sevgiye dayalı diyaloglar geliştirir, onların dertlerini dinlerdi. Yüreği insan sevgisiyle dolu, içten içe gülümseyen hınzır bir çocuktu. Rahatsızlıklarına rağmen sızlanmaz, dostlarıyla eğlenceli sohbetler ederdi. Düzyazı ile ilgilenmesine karşın, şiiri de çok sevdi. Şairlere hep sevgi ve saygı ile yaklaştı" dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise şöyle konuştu:

"2016 yılında beşincisini vereceğimiz Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Ödülü'nü, çok değerli yazarımız Tarık Dursun K'ya ithaf etmekten dolayı büyük bir onur duyuyoruz."

Usta Yazar Tarık Dursun K Mezarı Başında Anıldı

Usta Yazar Tarık Dursun K Mezarı Başında Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894