• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İzmir 18 °C

Uysal: "Bebeklik Döneminde Oyun Şart"

Uysal: "Bebeklik Döneminde Oyun Şart"
BrainFit Türkiye Kurucusu Dr. Mehmet Engin Uysal, anne ve babaların oyun yoluyla bebekleriyle daha sağlıklı bir iletişim içine girebileceklerini söyledi.

BrainFit Türkiye Kurucusu Dr. Mehmet Engin Uysal, anne ve babaların oyun yoluyla bebekleriyle daha sağlıklı bir iletişim içine girebileceklerini söyledi.

Dr. Uysal, “Bebeklerin beyin yapısına göre kurgulanan özel oyunlar, zihinsel gelişimlerini sağlayarak, onların ileride mutlu ve becerikli bireyler olmasını sağlar" dedi. 

Dr. Uysal, 0-36 ay arasında geçen dönemin bebeklerin beyin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek, “Bebeklik çağı 0-36 ay arasını kapsamaktadır. Üç yaşın bitimine kadar olan dönem bebeklik dönemidir. Bu dönem aynı zamanda beyin gelişiminin en hızlı ve en yoğun olduğu dönemdir. Anne karnında yüzde 13 oranında gelişen beyin, üç yaşın sonunda yüzde 85 oranına erişmektedir. Bu dönem içerisinde bebekle ne kadar doğru, ne kadar sistematik oyunlar oynanırsa; ne kadar zengin yaşantılar içinde bulunurlarsa o kadar sağlıklı, mutlu ve becerikli olurlar. Bu anlamda bebeklerde beyin gelişiminin nitelikli olabilmesi için en önemli kavram, oyun kavramıdır” diye konuştu.

“BEBEKLERE ULAŞMANIN EN ETKİLİ YOLU OYUNDUR”
Görerek ve model alarak öğrenmelerinin yolunun oyundan geçtiğini vurgulayan Dr. Uysal “Bu dönemde anne ve babaların kendilerine yöneltecekleri en önemli soru, 'bebeklerimize oyun oynatmayı biliyor muyuz', olmalıdır. Brainfit olarak, bebekler ile yaptığımız bilişsel egzersizleri ebeveynler eşliğinde yaptırıyoruz. Doğru oyunları ebeveynlere göstererek onlara bebeklerine oyun yoluyla ulaşmayı öğretiyoruz. 0-6 yaş dönemi içerisinde çocuklara ulaşmanın en önemli yolu oyun oynatma becerisidir. Aileler bizimle bu beceriye sahip oluyorlar” dedi.

APLİKASYON İLE EVDE EGZERSİZ
Dr. Uysal  kurumlarına gelen bebeklere öncelikle ayrıntılı bir değerlendirme yaptıklarını ve zayıf ve orta bilişsel yanlarını geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Dr. Uysal “Bizler öncelikle bebeklere kişisel değerlendirme yapıyoruz. Zihin chek-up’ıyla işe başlıyoruz. Zayıf alanlarını geliştirmek için aileler eşliğinde oyun tabanlı egzersizler yaptırıyoruz. Bunun yanı sıra bir aplikasyonumuz var. Anne ve babalar bu aplikasyonu cep telefonlarına indiriyor yer alan oyunları bebekleriyle oynuyorlar ve onlara egzersiz yaptırıyorlar. Daha sonra puanlama yapıyorlar ve çocuklarının gelişimlerini kolaylıkla takip edebiliyorlar. Programa 4 ay devam etmeleri gerekiyor. Haftada bir gün merkezimize geliyorlar, kalan altı günde de aplikasyon ile önerilen egzersizleri yaptırıyorlar” diye konuştu.

“BEBEĞİN BİLİŞSEL GELİŞİMİ OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ GERÇEKLEŞİYOR”
Bu program ile ailelerin bebekleriyle kaliteli vakit geçirdiklerini ifade eden Dr. Uysal “Bu eğitim içerisinde yer alan egzersizler yoluyla bebeğin beyin gelişimi gerektiği gibi olacak. Günümüz modern dünyasında beslenme, hareketsizlik, sürekli aynı şeyi görerek büyüyen çocuklarımız olgunluğa erişmiyor, sadece büyüyorlar. Bu büyümede boyları uzuyor, kiloları artıyor. Beyinlerindeki niteliksel gelişim yeterli olmuyor. Dikkat problemi, algı problemi, iletişim problemi, sakarlık gibi olumsuz davranışlarla karşılaşıyoruz” dedi. Dr. Uysal, bebek programının şu an için Buca şubelerinde uygulandığını söyledi. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894