• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İzmir 15 °C

Vali Erol Ayyıldız İKÇÜ Ailesiyle İftar Açtı

Vali Erol Ayyıldız İKÇÜ Ailesiyle İftar Açtı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Ailesi, Ramazan Ayı’nın gelenekselleşen organizasyonu olan İftar Yemeği’nde bir araya geldi.

VALİ EROL AYYILDIZ İKÇÜ AİLESİYLE İFTAR AÇTI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Ailesi, Ramazan Ayı’nın gelenekselleşen organizasyonu olan İftar Yemeği’nde bir araya geldi.

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen İftar Yemeği’nin onur konuğu İzmir Valisi Erol Ayyıldız oldu.

İKÇÜ Merkez Yemekhanesinde yaklaşık altı yüz personelin katıldığı iftar yemeğine, Rektör Prof.Dr. Saffet Köse ev sahipliği yaptı. İftara, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turan Gökçe, Prof.Dr. Adnan Kaya, Prof.Dr. Dr. İrfan Karadede, Dekanlar, öğretim üyeleri, Genel Sekreter Nurettin Memur, idari personel ve aileleri katıldı.

İslami İlimler Fakültesinden Öğr. Gör. Hamza Afacan’ın yemek duasının ardından İKÇÜ Ailesine seslenen Rektör Prof.Dr. Saffet Köse, bir arada olmanın mutluluğunu paylaştığını söyledi. Prof.Dr. Köse, “Ramazan Ayı’nın bu müstesna gününde Sayın Valimizin iştirakiyle onurlandırdığı iftarımızda, siz değerli çalışma arkadaşlarımla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

“ORUÇ, HEM MANEVİ HEM MADDİ ARINMADIR.”

Ramazan ruhunun hayatımızın her anına yayılmasını temenni ettiğini dile getiren Prof.Dr. Köse, oruç ibadeti ile ilgili düşüncelerini aktardı. Rektör Prof.Dr. Köse, “İbadetler insanın iç dünyasını düzenleyen, arınmayı ve nefis terbiyesini hedefleyen işleve sahiptir. Bu yönüyle ibadetler insanda olumlu manada davranış değişiklik meydana getirmenin de aracıdır. Oruç da böyledir ve çok özel bir ibadettir. O sebeple tüm dinlerde mevcuttur. Bu bağlamda oruç insan ruhunda iyiliğin hâkim olmasını desteklerken aynı zamanda bedeni de arındırarak sağlığa katkısı olan, ramazanın sonunda dinlenmiş ve yenilenmiş bir bedene kavuşmamamızı sağlayan bir ibadettir.” diye konuştu.

“NEFİS TERBİYESİ SÖZÜ VERİYORUZ.”

Orucun nefsi terbiye ederken insanı haram olan her şeyden de uzak kıldığını vurgulayan Prof.Dr. Köse, “Biraz önce sofraya oturduk, önümüzde yiyecek ve içecekler var. Ne kadar susamış ne kadar acıkmış olsak da elimizi onlara uzatamadık ve ezanı bekledik. Bunun bir anlamı var. Biz demek istiyoruz ki; Ya Rabbi, senin bana helal kıldığın nimetleri ne kadar zor durumda da olsam, nefsim istese de onu terbiye etmek için alamıyorum. Orucu açtıktan sonra senin haram kıldığın şeylere hiç elimi uzatmayacağım.” dedi.

“HAYATIMIZ ORUÇ RUHU İLE DEVAM ETSİN.”

Orucun sadece aç, susuz kalmak olmadığını da belirten Prof.Dr. Köse, orucun tüm organlarca tutulmasının önemine değindi. Rektör Prof. Dr. Köse, “Aslolan elimize oruç tutturmaktır, harama el sürmemektir, gözümüze oruç tutturmaktır harama yönelmemektir, zihnimize oruç tutturmaktır haramı düşünmemektir, kulağımıza oruç tutturmaktır haramı dinlememektir, ayağımıza oruç tutturmaktır, kötülüğe gitmemektir. Bütün bunların özü de bilhassa kalbimize oruç tutturmaktır, oraya kötülük girmesine engel olmaktır. Vücuda giren orucu bozduğu gibi kalbe giren kötülük de onun maneviyatını giderir. Bu sebeple oruç sadece aç-susuz kalmak değildir. Peygamber Efendimiz (SAV) buyurur ki; “Nice oruç tutan insan vardır ki, tuttuğu oruçtan ona kalan sadece açlık ve susuzluktur.” Oruç aynı zamanda açlığı-susuzluğu yaşayarak açları ve susuzları anlamaktır. Hz. Yusuf’a sormuşlar, sen neden çok oruç tutuyorsun? O da demiş ki: “Ben devlet hazinelerinin başında bulunana bakanım. Aç-susuz kalmışlar, bana yardım istemeye geliyorlar. Oruç tutup
onları daha iyi anlayıp ona göre davranmak için” demiş. Oruç bu kadar değerli bir ibadet. Son sözüm şu olsun: Hayatımız hep oruç ruhu ile devam etsin.” şeklinde konuştu./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894