• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İzmir 23 °C

Vatandaşın Sağlığı İçin Kesintisiz Mücadele

Vatandaşın Sağlığı İçin Kesintisiz Mücadele
İzmir’in Aliağa ilçesinde halk sağlığının korunması amacıyla sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı mücadele çalışmaları devam ediyor.

Vatandaşın Sağlığı İçin Kesintisiz Mücadele

Aliağa’da Halk Sağlığı İçin İlaçlama Faaliyetleri Devam Ediyor

İzmir’in Aliağa ilçesinde halk sağlığının korunması amacıyla sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı mücadele çalışmaları devam ediyor. Aliağa Belediyesi tarafından bu yılın ilk sekiz ayında kentin tüm mahallelerinde gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları kapsamında yaklaşık 3 bin litre sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı mücadele ilacı kullanıldı. Mart ayında Türkiye’de etkisini gösteren Kovid19 salgını karşısında ise kentte insan sirkülasyonunun olduğu her alan dezenfekte edildi. Dezenfeksiyon çalışmalarında yaklaşık 17 bin litre dezenfektan kullanıldı.
 
Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri sivrisinek ve haşere ile ilgili mücadeleyi tam donanımlı beş araç ve biyosidal ürün uygulayıcısı sertifikası bulunan 12 uygulayıcı personel ile gerçekleştiriyor. Aliağa’nın tüm mahallelerinde sürdürülen sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmaları sırasında insan sağlığına, doğaya ve diğer canlılara zarar vermeyen, Sağlık Bakanlığı onaylı ve sadece larva karşıtı biyolojik larvasitler kullanılıyor.

Kentte gerçekleştirilen haşerelerle mücadele çalışmaları kapsamında mahallerdeki fosseptik kuyuları, çöp konteynerleri, hayvan gübrelikleri ilaçlanırken haşerelerin üreme alanları da tespit edilerek gerekli müdahaleler yapıldı. Rögarlar, kanalizasyonlar, dereler, su birikintileri, göl ve göletler periyodik olarak ilaçlandı. Ayrıca araç üstü cihaz ile bütün mahallelerde, çöp konteynerlerinin etrafında, sulak alanlarda ve sineklerin potansiyel üreme yaşama alanlarında ilaçlama çalışmaları yürütüldü.

Yılın söz konusu döneminde sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı mücadele çalışmalarında 800 litre yağ bazlı doğal uçkun insektisit, 500 litre uçkun insektisit, 500 litre biyolojik larvasit, 200 litre karasinek yemi, 240 litre kimyasal larvasit, 700 litre yağ bazlı doğal uçkun insektisit olmak üzere toplamda 2 bin 940 litre ilaç kullanıldı.

Ayrıca Mart ayı içerisinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini gösteren Kovid19 salgını karşısında Aliağa’da bulunan kamu kuruluşları, toplu taşıma araçları, İZBAN  durakları, taksiler ve durakları, parklar, okullar, camiler, muhtarlıklar, sağlık kuruluşları, eczaneler, esnaflar, petrol ofisleri, hastaneler, dolmuş durakları, marketler, bankalar, cadde, sokak ve kaldırımlar ile insan sirkülasyonunun olduğu her alan Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından dezenfekte edildi. Kentte dezenfeksiyon çalışmalarında yaklaşık 17 bin litre dezenfektan kullanıldı. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894