• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İzmir 16 °C

Vergi Düzenlemeleri Ekonomiye Dinamizm Getirecek

Vergi Düzenlemeleri Ekonomiye Dinamizm Getirecek
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, beyaz eşya, bazı mobilya grupları ve konut sektöründeki vergi düzenlemelerinin ekonomiye olumlu yansıyacağını belirterek, “ÖTV ve KDV oranlarının düşürülmesi noktasında taleplerim

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, beyaz eşya, bazı mobilya grupları ve konut sektöründeki vergi düzenlemelerinin ekonomiye olumlu yansıyacağını belirterek, “ÖTV ve KDV oranlarının düşürülmesi noktasında taleplerimizin karşılık bulmasından büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

Başkan Burkay, Bakanlar Kurulu kararıyla ÖTV’nin beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri sektöründe 30 Nisan’a kadar sıfırlandığını, bazı mobilya gruplarında ise söz konusu tarihe kadar yüzde 8’e indirildiğini hatırlattı. Konut sektöründe de KDV oranının orta segment için yüzde 8’e çekildiğine işaret eden İbrahim Burkay, “Ülke ekonomimizin canlandırılması adına ekonomi yönetiminin aldığı kararlar oldukça önemli. Bu kapsamda açıklanan ÖTV ve KDV düzenlemeleri de sektörlerimize büyük hareketlilik getirecek” diye konuştu. 

“10 BİN ÜYEMİZİN TİCARETİ ARTACAK”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, söz konusu sektörlerde yapılan düzenlemelerle BTSO’nun yaklaşık 10 bin üyesinin ticaretine doğrudan katkı sağlayacağını belirterek, şöyle devam etti: “Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu kararlarla birlikte üyelerimizin büyük bölümünün işlerine ivme kazandırmasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra iç piyasaya getireceği dinamizmle de ekonomimizin büyümesinin önünü açacak destekler nedeniyle Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ile birlikte, tüm ekonomi yönetimimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

İSTİŞARE TOPLANTISI SONUÇ VERDİ

BTSO Başkanı Burkay, “Özellikle vergi indirimleri konusunda meslek komitelerimiz, sektör konseylerimiz ve Bursa iş dünyamızdan gelen talepleri geçtiğimiz hafta düzenlediğimiz ‘Ortak Akıl ve İstişare Toplantı’mızda Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a da aktardık. Taleplerimizin bu kadar kısa sürede karşılık bulması Bursa iş dünyası olarak bizleri ayrıca mutlu etti” diye konuştu.

MALİYE BAKANINA RAPOR SUNULMUŞTU

BTSO 28 Ocak 2017 Cumartesi günü Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu ağırlamıştı. Bursa iş dünyasının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda BTSO üyeleri sektörleriyle ilgili taleplerini doğrudan aktarma fırsatı bulurken, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da KDV ve ÖTV indirimlerini de içeren bir raporu Maliye Bakanı Naci Ağbal’a aktarmıştı. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894