• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İzmir 22 °C

Vücutta Dijital Olarak Takip Edilebilen İlaca Fda’den Onay

Vücutta Dijital Olarak Takip Edilebilen İlaca Fda’den Onay
Uluslararası dev bir Japon ilaç firması olan Otsuka tarafından psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmak

Uluslararası dev bir Japon ilaç firması olan Otsuka tarafından psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmak üzere üretilen ve sindirilebilir sensöre sahip ilk dijital ilaç ABILIFY MYCITE, ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onaylandı. Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü yaptığı açıklamada, alanında dünyada çığır açan bu sistemin Türkiye’ye getirilmesi için de çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizdi.

ABILIFY MYCITE sistemi, ABILIFY MYCITE, giyilebilir MYCITE®Patch sensörü, MYCITE APP akıllı telefon uygulaması ve sağlık uzmanları için geliştirilen çevrimiçi portallardan oluşan sistem ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onaylandı. Şizofreni, tip 1 bipolar bozukluk veya majör depresyon tanılı yetişkin hastaların bu yeni dijital ilaç sisteminden faydalanabileceğini belirten Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü yaptığı açıklamada ilacın Türkiye’ye gelmesi için de çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizdi.

İLACIN ALIMINA DAİR VERİLER HASTA ONAYIYLA YAKINLARINA AKTARILIYOR

İlacın alımına dair verileri kaydederek hasta ve sağlık uzmanına aktaran, hastanın hareket düzeyine dair bilgi toplayan sistem, hastanın bildirdiği dinlenme düzeyi ve ruh hali bilgilerini de hastanın onayıyla sağlık uzmanıyla, aile üyeleriyle ve bakım ekibiyle paylaşıyor. FDA onaylı ilk dijital ilaç olma özelliğine sahip sistem, zamana bağlı ilaç alımına dair objektif bilgiler sunarak ciddi ruhsal bozuklukları olan hastaları tedavi eden sağlık uzmanlarıyla işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü; “FDA onaylı ABILIFY MYCITE, yetişkinlerde şizofreni tedavisinde, akut mani ve mikst atak tedavisinde, tip 1 bipolar bozukluk idame tedavisinde, lityum veya valproataek olarak ve majör depresif bozukluk tedavisinde ekleme tedavi olarak kullanılacak. Üretim aşamasında kum tanesi boyutundaki gıda bileşenleri içeren ve sindirim yoluyla vücuttan atılan IEM sensörü, mide sıvısıyla temas ettiğinde etkinleşerek MYCITE Patch adı verilen giyilebilir bir sensörle iletişime geçiyor. MYCITE Patch, tablet alım tarihinin ve saatinin yanı sıra hareket düzeyi gibi bazı verileri algılayıp kaydederken bu bilgileri ve tablet alım verilerini uyumlu bir mobil cihazdaki MYCITE APP uygulamasına aktarıyor. MYCITE APP uygulaması ile bireyler, ilaç alımlarını ve günlük hareket düzeylerini objektif olarak inceleyebiliyor, aynı zamanda ruh hali ve dinlenme durumu bilgilerini kaydedebiliyorlar. ”

Belirlenen aile üyeleri, bakım personeli ve sağlık uzmanının bireyin onayıyla zamana bağlı ilaç alım düzenlerini ekran aracılığıyla takip edebildiğini aktaran Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü; “Ciddi ruhsal bozuklukların farmakolojik tedavisinde, hastanın ilaç kullanımını takip edip bilgi verecek sistematik bir yaklaşımın eksikliği yaşanıyordu. Ciddi ruhsal bozuklukları olan kişiler için tasarlanan sistem, hastanın günlük ilaç alımını kaydetmesine ve sağlık ekibi ile daha bilgili bir şekilde diyalog kurmasına izin veriyor. Bakım ekibinin hangi üyesinin veya üyelerinin, kendilerinin ilaç alımı, hareket düzeyi, bildirdikleri ruh hali ve dinlenme durumları hakkındaki bilgilere erişebileceğini uygulama üzerinden hastalar kendileri belirtiyor. Bireyle birlikte değerlendirilen bu bilgiler, daha açık bir diyalog imkanı sağlayarak tedavi işbirliğine katkı sağlıyor”. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894