• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Wallpaper’den “En İyi Banyo”

Wallpaper’den “En İyi Banyo”
Tasarım alanında bir ekol olarak kabul edilen Wallpaper dergisi, tasarım dehası Ross Lovegrove’un VitrA için tasarladığı İstanbul Koleksiyonu’nu “En İyi Banyo” ödülüne layık gördü. Wallpaper dergisi tarafından,

Tasarım alanında bir ekol olarak kabul edilen Wallpaper dergisi, tasarım dehası Ross Lovegrove’un VitrA için tasarladığı İstanbul Koleksiyonu’nu “En İyi Banyo” ödülüne layık gördü. Wallpaper dergisi tarafından, alçakgönüllü gözükmesine rağmen tutkulu bir koleksiyon olarak nitelendirilen koleksiyonun başarısının sırrı olarak hem tasarımcının yaratıcılığı hem de VitrA’nın üretim teknolojisindeki ustalığı gösterildi. Wallpaper ödüllerinde bu yıl Miami “en iyi şehir” seçilirken, “hayatı en değerli kılan ürün” Virgin Atlantic’in Üst Mevki Koltuğu, “en iyi elektronik alet” ise, Apple iPod oldu. 

Tasarım dünyasının yeni ve gelişmekte olan ürün ve markalarını ön plana çıkaran Wallpaper ödüllerinin jürisinde, moda tasarımcısı Donna Karan, küratör Murray Moss, fotoğrafçı Mario Testino ve mimar Norman Foster gibi ünlü isimler yer alıyor. 

İstanbul Koleksiyonu

Tamamen uyumlu ve tüketici için maksimum esneklik sunan iç mekanlar oluşturacak şekilde tasarlanan İstanbul Koleksiyonu’ndaki 100’ü aşkın ürün arasında, seramik takımlar, seramik yer ve duvar karoları, küvet, banyo mobilyaları, armatür ve aksesuarlar yer alıyor. Seramik karoların yanısıra küvet panelinde ve banyo mobilyası kapaklarında da kullanılan geometrik desenler, mekanda estetik uyum yaratılmasına olanak sağlıyor. Lavabo-ayak kombinasyonunun heykelimsi görüntüsü, hem tasarımcının yaratıcılığının hem de VitrA’nın üretim teknolojisindeki ustalığının kanıtı olarak gösteriliyor.

Suyun akışından, akışkanlığından ve duygusal özelliklerinden ilham alarak gerçekleştirilen ve öğelerin, yüzeylerin bir uzantısı olarak varolduğu yeni koleksiyonda her şeyin beyaz, akışkan ve birbiriyle bütünleşik olduğu, kesintisiz, ıslak bir mekan kavramı dikkat çekiyor. İstanbul’u ziyaret ettiğinde Türk seramik ve banyo kültürüyle yakından ilgilenen Ross Lovegrove, Türkler’in etnik yapısından, mimarisinden ve adetlerinden ilham alarak yeni bir perspektif geliştirdi. Osmanlı geometrisini ve hat sanatını inceleyerek bunları hem grafiksel hem akışkan olabilen, organik ve yüksek duyarlılığa sahip sanatlar olarak değerlendiren Lovegrove, bu iki boyutlu uygulamaları tasarıma dönüştürerek baskılı ürünler için yüzey desenleri, desenli paneller ve bölmeler yarattı ve İstanbul koleksiyonu doğdu. Hassas kalıp döküm teknolojileriyle üretilmekle birlikte Lovegrove’a özgü organik formları da yansıtan seramikler, her yerde kullanılabilme özelliğine sahip.Ross Lovegrove’un, İstanbul’dan çok etkilenmesi ve farklı kültürlerin birleştiği bir açık müze olarak nitelendirmesi, yeni koleksiyonun da isim kaynağı oldu. Türk banyo kültürünün teknolojik ve modern yorumu olarak tanımlanan İstanbul koleksiyonunun, VitrA‘nın global marka imajını kuvvetlendirdiği kadar, Türkiye’nin uluslararası imajına da katkıda bulunması hedefleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894