• BIST 9789.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C

Whatsapp Tekniği İle Olumsuz Duygularla Baş Edebilmek Mümkün

Whatsapp Tekniği İle Olumsuz Duygularla Baş Edebilmek Mümkün
Yakın bir ilişkide iletişime ve paylaşıma erkeğe göre daha fazla önem veren kadının, üzüldüğünde, bunaldığında, hayal kırıklığına uğradığında ya da öfkelendiğinde sevgi dolu ve sağlıklı bir iletişim kurmasının

WHATSAPP TEKNİĞİ İLE OLUMSUZ DUYGULARLA BAŞ EDEBİLMEK MÜMKÜN!

Yakın bir ilişkide iletişime ve paylaşıma erkeğe göre daha fazla önem veren kadının, üzüldüğünde, bunaldığında, hayal kırıklığına uğradığında ya da öfkelendiğinde sevgi dolu ve sağlıklı bir iletişim kurmasının kolay olmadığını belirten Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER) Başkan Yardımcısı Psikoterapist Cem Keçe, bunun nedeninin kadının kendine özgü bir algı, düşünme ve tepki modeli geliştirmesi olduğunu söyledi. “Olumsuz duyguları ön planda olduğunda, kadın geçici olarak kontrolünü yitirir, koşulsuz sevgi ve kabul arar, güven duyacağı birilerine yakın olmak ister ama buna rağmen suçlayıcı ve eleştirel bir tavır takınır. Bu anlarda kurulan iletişim kadın ve erkek cinsiyet farkları, içinde yaşanan kültürel ortamdan kaynaklanan farklı özellikler, suçlama ve genellemeler, kadının en kötüsünü düşünmesi ve eleştiren bir tavır takınması nedeniyle çoğu zaman kavgaya dönüşür.” diyen Keçe, bu durumda erkeğin de eşinin kendisine ihtiyaç duyduğunu, zayıf ve duyarlı olduğunu hatırlamak yerine, onu olumsuz ve incitici olarak algıladığından, şefkatli, anlayışlı ve saygılı bir tavırla konuşamadığını, kırıcı olduğunu, kadından uzaklaştığını, katı ve ilgisiz görünerek susup ve yalnız kalmak istediğini vurguladı. Keçe, bu ve benzeri durumlarda olumsuz duygularla baş edebilmek ve olumlu iletişim kurabilmek için geliştirdiği yeni bir yol olan “WhatsApp tekniği”ni anlattı.

WHATSAPP ARACILIĞIYLA OLUMLAMA…

Kadınlarda olumsuz duyguların iletişim çatışmalarına, kavgalara, anlaşmazlıklara ve sonunda ayrılıklara yol açabileceğinin altını çizen Keçe şunları aktardı: “Olumlu duyguları tekrar hissedebilmek için çoğu zaman önce tüm olumsuz duyguları hissetmek gerekir. WhatsApp’tan yazmak, kadına eşini incitmeden kendi duygularına ve düşüncelerine yukarıdan ve dışarıdan bakma imkânı tanır, duygularını özgürce ifade ederek kendiliğinden daha gerçekçi ve sevecen bir hale gelir, olumsuz duygularının yoğunluğu kendiliğinden azalır, olumlu duyguları daha yoğun yaşamasına olanak tanır ve zamanla farkındalığını arttırır. WhatsApp’taki duygu ifadeleri yerine kullanılan emolojiler, bazen anlatıldığında satırlara sığmayacak duyguları bir çırpıda anlatıverir; ne de olsa bir resim bin sözcüğe bedeldir. Üstelik emolojilerin ifade ettikleri duygu ne kadar olumsuz olsa da sevimli görsel ifadeler olmaları nedeniyle etkileri olumludur. Olumsuz duygularını WhatsApp’tan yazarak ve emolojilerle göstererek anlatan kadın, önce rahatlar ve gevşer, sonra yazdıklarını okudukça ne kadar sevgiden uzak göründüğünü fark eder ve paylaşılan olumsuz duyguların yerine yeniden olumlu duygularına yer açar. Erkek tarafından anlaşılıp kabul edilme şansını yakalar ve eşi için sevgi dolu bir jest yapma hayali kurar. Yazarken daha güvenli, daha pozitif ve takdir dolu olan kadın, WhatsApp tekniği ile kafasındaki tüm düşünceleri, kalbindeki tüm duyguları ve içindeki tüm arzuları sorumluluk alarak, hiçbir şekilde sansür uygulamadan dile getirdiğinde olumsuz duyguların etkisinden kurtulur, özgürleşir. Sorumluluk almak derken suçlama ve genellemeler yapmamayı, ben dili ile duygularını ve düşüncelerini yazmayı kastediyorum.”

ÖRNEK MESAJ…

“Duygularını ve düşüncelerini paylaşmak çoğu kişiye kendini zayıf hissettirir veya reddedileceğini düşünmesi nedeniyle korkutucu gelebilir” diyenKeçe, WhatsApp Tekniği ile bu endişelerin yerini olumlu duygulara bırakacağını belirterek, tekniğin uygulanma şeklini şöyle anlattı: “İlk önce öfke, hüzün, korku ve pişmanlık gibi olumsuz duygular yazılır, sonra erkekten beklenen yanıt onun ağzından yazılır ve daha sonra da tüm yazılanlar WhatsApp’ın ‘Gönder’ tuşuna basılarak erkekle paylaşılır. WhatsApp tekniğini uygulamak için kadın kendine yalnız kalabileceği bir yer bulmalı ve kalbinden geçenleri yazmalıdır.”

Keçe, tekniğin kullanımını örneklendirecek bir mesajı da okuyucularla paylaştı: “Sevgilim, kalbimden geçen duygularımı seninle paylaşmak istiyorum. İşine daha çok önem verdiğini düşündüğüm için çok öfkeliyim, kendimi kızgın hissediyorum.  Bu durum beni çok üzüyor, kendimi hayal kırıklığına uğramış hissediyorum. Bana zaman ayırmanı ne çok isterdim. Çünkü bu durum beni korkutuyor ve ilişkimiz kötüye gidecek diye kaygılanıyorum. Ben böyle birbirimizden kopuk bir evlilik hayatımız olsun istemiyorum. Benim daha çok paraya değil, sana ve senin sevgine ihtiyacım var. Çoğu zaman evde yalnız kaldığım için, sen eve geldiğinde öfkeli davranıyorum, bunun için çok üzgünüm, elimde değil, bazen kendimi kontrol etmek zorlanıyorum. Ama her şeye rağmen seni çok seviyorum, seninle ve başarılarınla gurur duyuyorum.  Ve senden de şunları duymak istiyorum: ‘Öncelikle ben de seni çok seviyorum. Benimle duygularını paylaştığın için teşekkür ederim. Seni anlıyorum. Seni bu kadar üzdüğümün ve yalnız bıraktığımın farkında değildim, ne olur beni affet. Artık sana daha çok vakit ayıracağım. Eski mutlu günlerimize geri döneceğimizden eminim. Artık sana karşı daha sabırlı ve anlayışlı olacağım. Sen bunu hak ediyorsun. Eşim olduğun için teşekkür ederim. Bu gece keyifli ve sevgi dolu bir gece geçirmeye ne dersin?’"

 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894