• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İzmir 17 °C

Yarının İnşası İçin Reformlara Odaklanmalıyız

Yarının İnşası İçin Reformlara Odaklanmalıyız
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şube Başkanı Şerafettin Gücü, 31 Mart yerel seçimlerinin sonucunu değerlendirdi. Yeni hükümet sistemine geçişimizle birlikte çok farklı bir seçim atmosferi yaşandığını belirten ASKON İzmir Şube Başkanı  Şerafettin Gücü, yüzde 84,5’luk katılım oranı ile Batı demokrasisini geride bırakan bir seçimi yaşadıklarını, bunun ülkemizin demokrasiye olan bağlılığını ve güvenini ortaya koyduğunu belirtti. Yerel seçimleri kendi dinamikleri içerisinde ayrı bir parantezle değerlendirmek gerektiğini belirten Başkan Gücü, önümüzdeki 4,5 yıllık kesintisiz icraat döneminde ekonomiyi önceleyecek reformların hayata geçirilerek yarının inşası için reformlara odaklanılması gerektiğini belirtti. 

ASKON İzmir Şube Başkanı Gücü konuya ilişkin şunları ifade etti;

31 Mart yerel seçimlerini yüzde 84,5’luk bir katılım oranı ile gerçekleştirdik. Bu oran milletimizin demokrasiye bağlılığını ve güvenini ortaya koyması açısından çok ciddi bir katılım oranıdır. İngiltere’nin kaderini belirleyecek brexit referandumunda bile katılım oranı yüzde 70’lerde, genel seçime katılım oranları yüzde 60’larda kalırken Batı’ya göre bu rakamlara ulaşmamız demokrasi kültürümüzün gelişimi açısından bir çok yere önemli mesajlar vermiştir. 

Yeni hükümet sistemine geçişimizle birlikte ittifakların başını çektiği ve seçimlerin sonucuna büyük oranda etkide bulunduğu farklı bir yerel seçim atmosferi geçirdik. Yerel seçim sonuçlarını kendi dinamikleri içerisinde değerlendirmek en doğrusu olacaktır. Katılım oranının yüksekliği, sağduyulu bir seçim olması ve seçim sonuçları sonrası siyasi liderlerin pozitif açıklamaları açısından güzel bir sınav geçirdik diyebiliriz. 

Yerel seçimler sonrası önümüzde seçimlerin olmadığı 4,5 yıllık bir kesintisiz icraat dönemi bizi beklemektedir. Bu süreyi toplumun tüm kesimleri ile bir araya gelerek ülkemizin yarınının inşası için en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu bağlamda özellikle ekonomik reformları öncelemeli, katma değeri yüksek teknolojik ürünlere yönelerek; üreten, ürettikçe kazanan, kazandıkça istihdam sağlayan bir Türkiye’yi inşa etmemiz gerekmektedir.  Ülkemizin güçlü ekonomik potansiyellerini ortaya koyarak, dengeleme sürecinden atılım sürecine geçip, enflasyonu tek hanelere çekmemiz ve faizleri düşürerek ülkemizi üretim odaklı yatırım yapar hale getirmeliyiz. 

Yerel seçim öncesi bu minvalde aldığımız sinyallerin el ele verilerek bir an önce hayata geçirilmesini temenni eder, seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlara vesile getirmesini dileriz. 

/EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894