• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İzmir 22 °C

Yaşanmış Bir Masal: Kalbim Turkuaz

Yaşanmış Bir Masal: Kalbim Turkuaz
YAŞANMIŞ BİR MASAL: KALBİM TURKUAZ

Chiviyazıları Yayınevi’nden çıkan Kalbim Turkuaz, gerçek bir hikayenin büyüleyici anlatımıyla raflardaki yerini aldı.

Gazeteci – yazar Niver Lazoğlu’nun kaleme aldığı Kalbim Turkuaz, bin yıldır sayısız kültürlere, halklara ev sahipliği yapmış ve onları bağrına basmış Anadolu’da geçen sıcak, samimi bir hikayeyi günümüze taşıyor. Yazarın ilk romanı olan "Kalbim Turkuaz", bizi bize anlatan hikayesiyle raflardaki yerini aldı.

Yazar, 1950’lilerin Türkiye’sinde yaşanan gerçek bir hayat hikayesini dostluk, kardeşlik, komşuluk gibi günümüzde unutulmaya yüz tutmuş değerleri, yörenin şivesini de kullanarak içten ve akıcı bir dille okuyucuya aktarıyor.

Kadın olmanın verdiği zorlukları, yaşanmış gerçek bir hikayeden derleyerek anlatan Kalbim Turkuaz, adeta bir yönetmenin gözünden resmediliyor. Kitap, okurunu dönemin diliyle, yerel şivesiyle, yaşam kültürüyle merak dolu soruların cevaplarını aramak için farklı bir yolculuğa çıkarıyor. Yazarın kendi köklerinden bulup romanlaştırdığı bu hikâye aynı topraklarda yaşayanların kardeşliğini ve iç içe geçmişliğini de ortaya koyuyor.

Yazar, kitabın içeriğini şöyle anlatıyor: “O döneme tanıklık etmiş insanların anlattıklarını güne taşıdım. Babaannemden ve romanın asıl karakteri Peruz’un kızından masal gibi dinlediğim bu hikayeyi, onların isteği ile romanlaştırdım. Ben de geç de olsa onların isteğini yerine getirmenin verdiği mutlulukla insanlara Peruz’u anlattım. Güçlü bir kadının Anadolu fonundaki yaşantısının yanı sıra aynı topraklarda asırlarca yaşamış farklı kültürdeki insanların komşuluk, kardeşlik, dostluk hikayelerini, Anadolu’nun eşsiz kültür mozaiği ve rengiyle bugüne aktarmayı hedefledim. Bu romanda insan olduğu için insana dair her şey var.. umut, sevgi, hüzün.... 100 yıl önceki, Anadolu coğrafyasındaki bir kadının dik duruşu ve hayata tutunuşu var.“

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894