• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İzmir 25 °C

Yaz Geldi, Kiralık Konut Piyasası Hareketlendi

Yaz Geldi, Kiralık Konut Piyasası Hareketlendi
Türkiye’nin en çok ilana sahip emlak sitesi Hürriyet Emlak, yaz aylarının gelmesi ve okulların kapanmasıyla birlikte 3

Türkiye’nin en çok ilana sahip emlak sitesi Hürriyet Emlak, yaz aylarının gelmesi ve okulların kapanmasıyla birlikte 3 büyük ilimizdeki kiralıklarda yaşanan hareketliliği inceledi. Mayıs ayının başından bu yana evlerini kiralamak isteyen İstanbul’daki ev sahipleri Hürriyet Emlak’ta 70.000’e yakın yeni ilan verdiler. Bu rakam Ankara’da 18.500 ve İzmir’de 7.500’e ulaştı. Mevcut evlerini değiştirmek isteyen üniversite öğrencilerinin ev arayanlar arasında önemli bir kesimi oluşturması dikkat çekti.

Türkiye’nin en çok ilana sahip emlak sitesi Hürriyet Emlak, hem okulların kapanması hem de yaz aylarının başlamasıyla birlikte hareketlenen emlak piyasasını inceledi. İstanbul, Ankara ve İzmir’de son 2 ay içerisinde kiralık konut ilanlarındaki artış dikkat çekti. Buna göre Mayıs ayının başından bu yana Hürriyet Emlak’ta yeni yayınlanmaya başlayan kiralık konut ilanlarının sayısı yaklaşık olarak İzmir’de 7.500, Ankara’da 18.500 ve İstanbul’da ise 70.000’e ulaştı.

Kiralık konut arayışları da aynı şekilde hızlandı. Kiralık arayanların özellikle mobil cihazlardan arama yaptıkları görüldü. Hürriyet Emlak’ın yenilenen mobil sitesini ziyaret eden kullanıcılar, fotoğraflarını inceledikleri evler konusunda ev sahibi ya da emlak ofisleriyle temasa geçerek bilgi aldılar. 3 büyük şehirde kiralık konut araması yapanlar arasında bu şehirlerimizin dışındaki kullanıcıların da yer alması, farklı illerden taşınmaya hazırlananların da yoğun aramalar gerçekleştirdiğini gözler önüne serdi.

Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, Mayıs ve Haziran aylarındaki hareketliliği değerlendirerek, “İstanbul, Ankara ve İzmir’deki yeni ilan artışının önemli bir boyuta ulaştığını görüyoruz. Aynı şekilde kiralık ev arayanların sayısında da benzer bir yükseliş söz konusu. Okulların kapanması ve yaz aylarının gelmesiyle bu hareketliliğin tavan yaptığını görüyoruz. Üniversitede okuyan öğrencilerin mevcut evlerini değiştirme niyetleri de bu hareketlilikte pay sahibi. Bu trendin yaz boyunca devam edeceğini öngörüyoruz,” dedi.

ÖĞRENCİLER EV KİRALARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, ev kiralayacak öğrencilere de tavsiyelerde bulundu: “Öğrenciler mutlaka bütçelerini belirlemeli ve fiyat araştırması yapmalılar. Kiralayacakları konutu tespit ederken aidat, genel gider gibi masrafları da düşünerek ayırabilecekleri kira miktarını gerçekçi bir yaklaşımla belirlemeliler. Tabii ki okullarına yakın bir ev tercih etmeleri avantajlı olacaktır. Aksi takdirde ev kiralayacakları bölgedeki toplu taşıma olanaklarını yakından incelemelerini öneririm. Isınma giderlerini minimumda tutmak için ara katlardan ev kiralamaları öğrenciler için daha rahat olur. Tabii rutubet ve diğer sakıncalı ortam etkilerinin sıkıntı yaratmayacağı bir ev seçiyor olmaları da önemli. Ama haklarını yasal olarak koruyabilmeleri için kontrat yapmadan kesinlikle ev kiralamamaları gerektiğini özellikle vurgulamak isterim. Ev kiralamak isteyenler Hürriyet Emlak’ta okullara yakın evleri inceleyebilir, muhit değerlendirmelerini göz önünde bulundurabilir, dev foto, 360 derece sanal tur ve temiz ilan gibi imkanlarımızdan yararlanabilirler. Bütün öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.” /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894