• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İzmir 25 °C

Yeni Şakran'da Referandum Var

Yeni Şakran'da Referandum Var
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BASIN BÜLTENİ KUDRET KARAKULAK / Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediyesi yasa tasarısıyla kapatılması gündeme gelen belediyelerde yaptığı referandumlar devam ediyor.

19 EKİM CUMA GÜNÜ ALİAĞA’NIN TURİZM BELDESİ ŞAKRAN’DA REFERANDUM VAR

CHP’DEN ŞAKRAN HALKINA TEK SORU: “BELEDİYENİZ KAPATILSIN MI?”

CHP ALİAĞA İLÇE BAŞKANI ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN’DAN REFERANDUMA ÇAĞRI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BASIN BÜLTENİ KUDRET KARAKULAK / Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediyesi yasa tasarısıyla kapatılması gündeme gelen belediyelerde yaptığı referandumlar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu CHP’li olan belediyelerde referandum gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanlığı bu hafta da CHP’li olmayan belediyelerde referandum gerçekleştirecek. Bu kapsamda tasasının yasalaşması halinde kapatılarak Aliağa’nın mahallesi olacak Yeni Şakran Beldesinde 19 Ekim Cuma günü referandum yapılacak. Belde sakinlerinin hiçbir görüşü alınmadan belediyelerin kapatılmasının demokrasiye yakışmadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan tüm Şakranlıları referanduma, oy kullanmaya davet etti.  

 

GÜNÜN SORUSU: ‘BELEDİYENİZİN KAPATILMASINI İSTİYOR MUSUNUZ?’

19 Ekim Cuma günü Referandum ile Şakran halkına tek soru soracaklarını belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan; “Tasarı halinde bulunan ve yasalaşmasıyla kapatılması gündemde olan belediyelerde partimiz tarafımızdan başlatılan referandum çalışmaları dahilinde Cuma günü Şakran halkına belediyelerinin kapatılmasını isteyip istemediklerini soracağız. Tek bir soru soracağız, ‘belediyenizin kapatılmasını istiyor musunuz?’ Geçtiğimiz hafta Referandum yapılan yerlerde ezici bir çoğunlukla belde sakinleri belediyelerinin kapatılmasına hayır dedi.  Şakran beldemizde de aynı sonucun çıkacağını tahmin ediyoruz. Çünkü görüştüğümüz Şakran haklı da kapatılmaya şiddetle karşı” dedi.     

 

OĞUZHAN “TÜM ŞAKRANLILARI OY KULLANMAYA BEKLİYORUZ”

Şakran’ın pazarı olması nedeniyle Referandumu Cuma günü yapmayı kararlaştırdıklarını belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan tüm Şakranlıları Referanduma oy kullanmaya davet etti. Oğuzhan; “Tasarı yasalaşırsa yüzlerce belediye kapanacak. Bunlardan biri de Şakran. Bu beldelerde yaşayan halkın iradesini hesaba katmamak görüşlerini almamak demokrasiyle yakışır bir tavır değildir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak burada yaşayan halkın görüşlerini alarak aslında tasarıyı ortaya atanların yapması gerekeni yapacağız. Bu ülkeye demokrasiyi getiren parti olarak bir kez daha demokrasinin aslında ne olduğunu, nasıl olması gerektiğini göstereceğiz. Halkın önüne sandık koyarak görüşlerini soracağız. Biz tüm Şakranlıları belediyelerinin kapatılmak istemesine bir cevabı olması gerektiğini düşünüyor ve oy kullanmaya davet ediyoruz.” dedi. Konuya sadece siyasi açıdan bakmadıklarını referandumda parti bayrağı ve amblemi gibi siyasi materyal kullanmayacaklarını belirten Oğuzhan;  “Referanduma tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütü gibi kurumlar temsilci ve gözlemci gönderebilir” dedi.   Oğuzhan sandığı belediye düğün salonu altında bulunan iş yerine koyacaklarını ve Saat 9’da oy verme işleminin başlayacağını sözlerine ekledi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894