• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İzmir 16 °C

Yerel Yönetimler Esnafın İşini Yapmasın

Yerel Yönetimler Esnafın İşini Yapmasın
BENDEVİ PALANDÖKEN: HERKES İŞİNİ YAPSIN

Kamu Kurumları ve yerel yönetimlerin artık esnaf ve sanatkarların işini yapmaması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kamu kurumları ve mahalli idareler esnaflığa soyundu. Bakın ne güzel atasözlerimiz var. Bunların hepsi yaşanmış olaylardan sonra söylenmiştir. ‘Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmekte fazla ver’. Kendi işinde başarılı olamayanlar başkalarının işlerine el atıyor, oysa herkes bildiği işi yapsın” dedi.

    BIRAKIN İŞİ ERBABI YAPSIN
    “Ekmeği ekmekçiye ver bir ekmek de fazla ver” atasözünü hatırlatan Bendevi Palandöken konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Esnaf ve sanatkarımız ülke ekonomisinin can damarlarıdır. Mahalli idareler fırıncı oldu ekmek satıyor, kamunun misafirhaneleri otel, salonları ise düğün evi oldu. Pek çok yerde herkese açık market işletiyorlar. Taksicimizin işini engelleyen adli servisler, sosyete pazar servislerinin ardından bankalar altın alım-satımı yaparak kuyumculuk sektörüne darbe vurdular. Binlerce esnaf bu tür karar ve uygulamalardan etkilenerek dükkanlarını kapattı. Buna bir dur demenin zamanı geldi. Bırakın işi erbabı yapsın” diye konuştu.

 ESNAF ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR
Ülkemizde yaklaşık 2 milyon esnaf ve sanatkarın kamunun yanlış uygulamalarından zarar gördüğünü ifade eden TESK Genel Başkanı Palandöken, “Esnafa bir bir darbe vurulmaya çalışılıyor. Acele tedbir alınarak haksız rekabetin önüne geçilmeli. Yada esnafa da rekabet edebilecek eşit şartlar sağlansın. Esnaf ve sanatkarın olmadığı yerde kültür ve yaşam olmaz. Esnaf ülkenin çimentosudur. Bu çimento olmaz ise bina ayakta duramaz. Biran önce binanın ayakta durması ve yapının bozulmaması için önlemler alınmalı ve herkes kendi işini yapmalıdır” şeklinde konuştu.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894