• BIST 9069.65
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İzmir 21 °C

Yeşilay’dan Profesyonel Destek Hattı

Yeşilay’dan Profesyonel Destek Hattı
Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Yeşilay’ın, uzman psikologlarla yönlendirme yaptığı YEDAM telefonla danışmanlık hattını en çok bağımlı yakınları arıyor.
YEŞİLAY’DAN BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE PROFESYONEL DESTEK HATTI 
Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Yeşilay’ın, uzman psikologlarla yönlendirme yaptığı YEDAM telefonla danışmanlık hattını en çok bağımlı yakınları arıyor. YEDAM’da uyuşturucu ve alkol bağımlılarına, bağımlılık riski taşıyanlara ve yakınlarına hizmet veriliyor. 
 
Yeşilay’ın, temmuz ayında faaliyete geçen YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) danışma hattı ile uzmanlar, bağımlılar ve ailelerine profesyonel destek veriliyor. Tamamı bağımlılık alanında uzman psikologlardan oluşan 444 7975 danışma hattı ekibi, arayan kişilere yönlendirme hizmetinin yanı sıra tavsiye ve danışmanlık hizmetleri de sunuyor. 
 
“YEDAM, TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ BİR EKSİKLİĞİ KAPATMAYI AMAÇLIYOR”
Uyuşturucu madde ve alkol bağımlılığı konusunda bilgi almak, doğru yönlendirilmek isteyen herkese, bağımlılara ve bağımlı yakınlarına profesyonel destek amacıyla kurulan YEDAM’ın, çok yoğun çalıştığını kaydeden Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, hattı en çok bağımlı yakınlarının aradığını kaydetti. Yılmaz şunları söyledi:
“Bağımlılık riski taşıyan kişiler, tedavi görmüş eski bağımlılar ve aileleri için bilgilendirme, destek verme ve yönlendirme hizmetlerinde nitelik ve nicelik olarak sıkıntılar yaşanıyordu. Bağımlıya ya da bağımlılık riski taşıyan kişilere yaklaşım çok önemli bir konu. Aileler ya da yakınları bağımlı olan ya da bağımlılık riski taşıyan kişilere nasıl yardımcı olacaklarını, bu hassas süreçte nasıl davranacaklarını ya da nereye yönlendireceklerini bilmiyorlar. Bağımlılıkla ilgili tüm bu konularda ailelere, bağımlılara yardımcı olmak doğru yönlendirmek, korumak ve farkındalık oluşturmak için YEDAM danışma hattını hayata geçirdik. YEDAM Danışma Hattı’nı arayarak destek almak isteyen kişilerin telefonlarını uzman psikologlar açıyor. Onları dinliyor ve en doğru şekilde yönlendiriyor. Bu kişilerin hastane süreçlerinin de takipleri yapılıyor. Arayanların yüzde 75’i bağımlı yakınları, yüzde 15’i bağımlı bireyler, yüzde 8’i bağımlı bireylerin çevresi, yüzde 2’si ise sahada çalışan uzmanlar. YEDAM, bu noktada Türkiye’de önemli bir eksikliği kapatmayı amaçlıyor.”
 
YEDAM TÜRKİYE GENELİNE YAYILACAK
İstanbul pilot il olmak üzere önümüzdeki dönemde Türkiye geneline yayılması öngörülen merkezlerle YEDAM, psikolojik danışmanlık hizmetinin yanı sıra bağımlı bireylerin sosyal hayata tekrar uyum sağlaması için sosyal destek hizmetleri de sunacak. YEDAM adını taşıyan merkezlerin Türkiye geneline yayılacağını kaydeden Yılmaz, YEDAM'da ayrıca aile terapileri ve bilinçlendirme çalışmalarının da yapılacağını belirtti. Yılmaz, faaliyetlerini bilimsel bir altyapıda yürüten YEDAM’ın, bir danışma kurulu oluşturacağını kaydederek, kurulda; konusunda uzman psikiyatr, psikolog, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden halk sağlığı uzmanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan bir sosyal hizmet uzmanı, Yeşilay Bilim Kurulu’ndan bir sosyolog ve eğitim uzmanı ile Yeşilay personeli ve bir avukatın da yer alacağını da söyledi.
 
YEDAM, ALAN UZMANLARI İÇİN EĞİTİMLERE BAŞLIYOR
YEDAM, hizmet modelinin ülke genelinde yaygınlaştırma ve bu alanda çalışacak kişilerin yetiştirilmesi amacıyla bağımlılıkta temel bağımlılık eğitimlerine başlıyor. “YEDAM Birinci Basamak Bağımlılıkta Temel Teorik Eğitim Programı”nda katılımcılara ana hatlarıyla bağımlılık, alkol ve madde kullanım bozuklukları, bağımlılıkta yasal süreçler, tedavi yöntemleri ve sosyal destek mekanizmaları üzerine eğitim verilecek. Alanında uzman isimlerin vereceği eğitim programı 3 gün sürecek. YEDAM, bağımlılık alanındaki insan kaynağı ihtiyacını giderme ve en güncel ve bilimsel bilgilerle donanmış uzmanların yetişmesini amaçlayan eğitim programının sonunda katılımcılara katılım belgesi verecek.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Büyükşehir Hayat Verdi30 Ocak 2018 Salı 12:03
  • Uşak Belediyesi Sınıra Zeytin Dalı Uzattı30 Ocak 2018 Salı 11:15
  • Her Zaman Yanınızdayız30 Ocak 2018 Salı 10:01
  • Huzurevi Sakinlerinin Evladıymış Gibi Davrandılar26 Ocak 2018 Cuma 15:40
  • Ahbap Türkiye'yi Ağaçlandırmaya Devam Ediyor24 Ocak 2018 Çarşamba 15:10
  • Mor Yaşam Projesi İle Destek Sürüyor24 Ocak 2018 Çarşamba 11:49
  • Kanserli Çocuklar Yararına Zumba12 Ocak 2018 Cuma 10:47
  • Umudun Adı: Sevgi Eli12 Ocak 2018 Cuma 10:18
  • Görme Engellilere Dikkat Çektiler12 Ocak 2018 Cuma 09:32
  • İzmir SEV’de Bilim Dolu Bir Gün18 Mayıs 2016 Çarşamba 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894