• BIST 9540.55
  • Altın 2489.996
  • Dolar 32.5034
  • Euro 34.8098
  • İzmir 23 °C

Yetenek Avcısı Öğretmenler İş Başında

Yetenek Avcısı Öğretmenler İş Başında
Türkiye Üstün Zekâlı ve Dâhi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV), Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile ‘Yetenek Avcıları’ projesini hayata geçirdi.

YETENEK AVCISI ÖĞRETMENLER İŞ BAŞINDA

Türkiye Üstün Zekâlı ve Dâhi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV), Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile ‘Yetenek Avcıları’ projesini hayata geçirdi. İlk olarak Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta başlayan proje kapsamında, özel yetenekli çocukların ihtiyaçlarına uygun eğitimi verecek öğretmenler yetiştirilecek.

TÜZDEV, ORAN Kalkınma Ajansı ve Kayseri, Sivas, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile ortaklaşa gerçekleştirilen ‘Yetenek Avcıları’ projesiyle, devlet okullarında, özel yetenekli öğrencilere eğitim verecek öğretmenlere eğitim verilecek. Kayseri TALAS TEKDEN Ortaokulu’nda, bugün yapılan törene, TÜZDEV Genel Başkanı Opr. Dr. Kemal Tekden’in yanı sıra, ORAN temsilcileri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldı.

DAHA MUTLU BİREYLER İÇİN…

Türkiye’deki üstün zekâlı ve yetenekli çocukların tespit edilmesi ve eğitimlerini sağlıklı şekilde sürdürmelerini sağlamayı amaç edindiklerini belirten TÜZDEV Genel Başkanı Opr. Dr. Kemal Tekden, “Türkiye’de eğitim alanındaki en önemli sorunlarımızdan biri, özel yetenekli çocuklarımıza eğitim verecek donanıma sahip eğitimci eksikliği. TÜZDEV olarak, tüm Türkiye’ye yaymayı hedeflediğimiz bu proje ile hem uzman, hem akademisyen, hem sanatçı hem de aydın olan eğitimcilerimizle, üstün yetenekli çocuklarımıza yol göstereceğiz. Böylece özel yetenekli çocuklarımızın daha mutlu ve üretken bireyler haline gelmelerini sağlayacağız” dedi.

ROBOTİK’TEN YARATICI DÜŞÜNME’YE

‘Yetenek Avcıları’ projesi ile Kayseri Merkez ilçelerinin yanı sıra Sivas ve Yozgat Merkez ilkokullarında görev yapan öğretmenler; özel yetenekli öğrencilerin eğitiminin temel ilkelerini kavrayıp, bu çocuklar için eğitim etkinlikleri planlayabilecek ve uygulayabilecek donanıma sahip olacak. 12-16 Haziran arasında yapılacak ve toplam 40 saat sürecek eğitim ile öğretmenler, öğrencileri merkeze alan, onların yaratıcılıklarını geliştirici, zevkli bir eğitim programı sunabilecek. Proje kapsamında öğretmenler; STEM, Robotik, Yaratıcı Drama, Eğitim Koçluğu, Zihin Haritaları, Akıl Zeka Oyunları, Özel Yetenekli Öğrenciler İçin Materyal Geliştirme, Yaratıcı Düşünme, Özel Yetenekler İçin Değerler Eğitimi başlıklı atölye çalışmalarına katılacak.

EĞİTİM ODALARI ETKİNLEŞECEK

‘Yetenek Avcıları’ ile eğitimciler, öğrencilerin farklı bakış açılarını desteklerken, ilgi ve yeteneklerini keşfedip, onlar için mentorluk yapabilecek. Tek kazanımı olan eğitimlerden ziyade, birçok kazanım hedefi olan çeşitli çalışmaların uygulamalarını yapabilecek. Ders esnasında öğrencilerin sistematik takibini ve sonrasında etkin bir değerlendirmesini yapabilecek. Bu alana ilgi duyan gönüllü 300 sınıf öğretmeninin tam donanımlı olarak yetiştirilmesi, bu öğrencilerin dezavantajlı durumunu avantaja çevirecek. Bilim Sanat Merkezlerine giremeyen, Rehberlik Araştırma Merkezlerince tanımlanmış özel yetenekli öğrenciler için okullarda açılması zorunlu olan destek eğitim odaları, bu proje ile uzmanlaşan öğretmenlerle daha etkin hale getirilecek. Üstün ve deha potansiyelli çocukların mevcut potansiyellerini gerçekleştirmeleri desteklenecek.  

HER İL İÇİN 100 ÖĞRETMEN

Özel yetenekli öğrenciler için uygulanacak atölye çalışmaları ile destek eğitimi odalarının daha keyifli olacağını ifade eden TÜZDEV Kayseri Şube Başkanı Fatih Duman ise şunları söyledi: “Öğrencilerin doğuştan gelen yeteneklerini maksimum düzeyde kullanmaları sağlanacak. Her il için 100 öğretmenin belirlendiği, teorik eğitimlerin uzman akademisyenler tarafından verileceği projede, 5 gün sürecek atölye dersleri 25 kişilik gruplar halinde yapılacak.”/ EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894