• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • İzmir 21 °C

Yunuseli’ye Cami ve Külliye

Yunuseli’ye Cami ve Külliye
YUNUSELİ’YE CAMİ VE KÜLLİYE

 Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yaptırılan ve 4500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği Kalemdar Camii ve Külliyesi’nin temeli, Bursa Valisi İzzettin Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı törenle atıldı. Osmangazi ilçesine bağlı Yunuseli bölgesindeki yapının temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın en büyüğü olacak mabedin tamamlandığında ibadet edebilmenin yanında geleneksel değerlerin de yaşatılacağı çevresine hayat veren bir yapı halini alacağını söyledi.

Kalemdar Camii ve Külliyesi’nin temel atma töreni, Akyıldız bölgesinde yapıldı. Törene Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay, İl Müftüsü İzani Turan ve vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaptığı konuşmada, camilerin halkın toplanma yerleri, ibadethane ve sosyal hayatın can damarları olduğunu kaydetti. Türk kültüründe camilerin hiçbir zaman sadece ibadet yapılıp kapılarına kilit vurulan yerler olmadığını dile getiren Başkan Altepe, bu alanların ibadetin yanında hem bir eğitim kurumu hem de sosyal ve kültürel faaliyetlerin merkezi mekanlar olduğunu ifade etti. Son zamanlarda oturan külliye kavramının zenginleşmesiyle birlikte ibadet alanlarının toplumsal yapının gerekleriyle donatılan mekanlar halini aldığını söyleyen Başkan Altepe, “Artık camilerimiz; sosyal alanlardan eğitim imkanlarına, toplantı salonlarından, internet hizmetlerine kadar çağın gerektirdiği tüm donanımlarla birlikte inşa ediliyor. Bugün temelini attığımız Yunuseli Kalemdar Camii ve Külliyesi de inşallah tamamlandığında geleneksel değerlerimizin yaşatıldığı, çevresine hayat veren bir yapı olacak. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise konuşmasında, Kalemdar Camii ve Külliyesi’nin önemine dikkat çekti. Camilerin daima millete emanet edildiğini ve tuğla tuğla kademe kademe zamanla işlendiğini kaydeden Vali Küçük, “Ecdadtan bize çok şey kaldı fakat en önemlisi de 3 haslet kaldı. Bunlar adalet duygusu, iyilik duygusu ve ilim duygusudur. Bunları yaşatmak, bizler için öncelikli görevdir. Camiler mübarektir fakat külliyelerle birlikte daha da kıymetlidir. Burası da inşallah ilmin neşredildiği, adalet ve iyilik duygularının tesis edildiği güzel bir yapı olacak” diye konuştu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da cami ve okul mekanlarını ana hizmet alanı olarak gördüklerini ifade etti. Yaptıkları çalışmalarda camilerin etrafını açtıklarını, yeni camiler yaptıklarını ve okul alanlarını çoğalttıklarını hatırlatan Dündar, Kalemdar Camii ve Külliyesi’nin temelinin de yine Osmangazi ve Büyükşehir belediyelerinin desteğiyle atıldığını anlattı.

Protokol konuşmalarının ardından caminin temeli, Bursa İl Müftüsü İzani Turan’ın duasının ardından protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Kalemdar Camii ve Külliyesi 12.5 dönümlük alanda projelendirildi. 4100 metrekare üzerine oturtulan cami, tamamlandığında Bursa’nın en büyüğü ünvanını alacak.  4500 kişilik caminin de bulunduğu külliye içerisinde aşevi, öğrenci yurdu, konferans salonu, kütüphane, misafirhane, Kuran-ı Kerim eğitim merkezi, spor tesisi ve havuz yer alacak.

BURSA Yeni Vizyon Gazetesi, Büyükorhan, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Orhaneli, Orhangazi, Osmangazi, Yenişehir, Yıldırım

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894