• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 13 °C

Zorlu Center Projelendiriliyor

Zorlu Center Projelendiriliyor
Zorlu Holding’in, Karayolları arazisinde inşa edeceği Zorlu Center için projelendirme süreci başladı. Zincirlikuyu'da bulunan toplam 96 bin 505 metrekarelik Karayolları arazisinde gerçekleşecek proje için 14 mimarlık bürosu yarışacak.

ZORLU CENTER'IN PROJELENDİRME SÜRECİ BAŞLADI

Zorlu Holding’in, Karayolları arazisinde inşa edeceği Zorlu Center için projelendirme süreci başladı. Zincirlikuyu'da bulunan toplam 96 bin 505 metrekarelik Karayolları arazisinde gerçekleşecek proje için 14 mimarlık bürosu yarışacak.

Zincirlikuyu’da bulunan eski Karayolları arazisine inşa edilecek Zorlu Center için mimari proje yarışmasına katılmaya hak kazanan şirketlerin temsilcileri arazi incelemesinde bulundu. Arazi incelemesi sonrası Zorlu Holding yetkilileri, yarışmaya katılacak mimarlık şirketlerine yarışma yöntemi ve proje ile ilgili bilgileri sundu.

World Architecture Community tarafından yönetilen yarışma sürecinde, 3-5 Temmuz tarihleri arasında uluslararası mimarlık ve kentsel tasarım bürolarından gelen 117 başvuru dosyası, Köksal Anadol, Emre Aysu, Deniz Çağlar Duman, Levent Ergül, Suha Ozkan ve Doğan Tekeli’den oluşan Danışma Kurulu tarafından incelendi. 14 mimarlık bürosu yarışmaya katılmaya hak kazandı. Zorlu Center mimarlık ve kentsel tasarım yarışmasına katılabilmek için adaylarda, en az 100 bin metrekarelik kentsel kullanım alanının kavramsal düzeyden ihale dosyasına kadar tamamlanmış olması, uluslararası ve ulusal ödüller kazanılmış olması, uluslararası yayınlarda yer alınmış ve uluslararası jüri üyelikleri görevlerinde bulunulmuş olması şartları arandı.

Yapılan değerlendirme sonucunda;

Arquitectonica (Bernardo Fort Brescia)

Mario Botta

Cafer Bozkurt Mimarlık Ltd. + Asp Architekten Stuttgart Ortaklığı (Mete Arat, Cem Arat)

EAA - Emre Arolat Architects

GAD Architecture Gökhan Avcıoğlu + Odile Decq / Benoit Cornette Architectes Urbanistes Konsorsiyumu

Gregotti Associati International spa (Vittorio Gregotti) + ARUP Turkey / Arup Italia Srl Konsorsiyumu

Has Mimarlık Ltd. (Ayse Hasol Erktin, Doğan ve Hayzuran Hasol) + Llewelyn Davies Yeang Konsorsiyumu (Ken Yeang)

ERA Şehircilik Mimarlık Ltd. – (Ali Hızıroğlu)

Coop Himmelblau (Wolf Prix) + Uras & Dilekçi Architects Konsorsiyumu (Emir Uras, Durmuş Dilekçi)

Steven Holl Architects

SUTE Ltd. – (Umut İnan)

Pelli Clarke Pelli Architects (Cesar Pelli)

Tabanlıoğlu Mimarlık Ltd. (Murat ve Melkan Tabanlıoğlu)

Selim Velioğlu / se MiMARLIK Konsorsiyumu (Erce Funda, Sunaj Jusuf)

şirketleri yarışma için yeterli donanıma sahip görüldü. Yarışmacılar 4 yabancı büro, 5 Türk-yabancı konsorsiyumu ve 5 Türk büro olarak gruplandı.

Yarışmacılar, projelerini 1 Ekim'de teslim edecek. Uluslararası jüri bu projeleri 4-6 Ekim tarihleri arasında değerlendirerek, içlerinden seçtiği 4 projeyi İstanbul III numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna sunacaklar. Kasım ayı içinde, İstanbul III numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna sunulacak 4 proje arasından 1 tanesi uygulama amaçlı değerlendirilecek. Zorlu Center’in yapımı ise 2008 yılının Ocak ayında sonunda başlayacak. 

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu; İstanbul’a yakışır bir mimari eser yaratmak istediklerini ve 2010’da İstanbul’un alacağı “Avrupa Kültür Başkenti” unvanına yakışır bir projeyi hayata geçirmeyi amaçladıklarını açıklamıştı.

 

YENİ VİDEO HABER SİTENİZ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894