30 Nisan 2024
  • İzmir13°C

BARIŞ EROĞLU, ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BARIŞ EROĞLU www.bariseroglu.com.tr / Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Barış Eroğlu sivil toplum kuruluşu ziyaretlerine devam ediyor. Aliağa’nın ortak aklını oluşturmak amacıyla yola çıkan Eroğlu, Engelsiz

Barış Eroğlu, Engelleri Birlikte Aşacağız

25 Aralık 2013 Çarşamba 15:53

EROĞLU; "TÜM ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ"

BARIŞ EROĞLU ALİAĞA ENGELLİLER REHABİLİTASYON DERNEĞİ ÜYELERİNİ ZİYARET ETTİ

"ENGELSİZ BİR ALİAĞA İÇİN, TÜM ENGELLERİ BERABER AŞACAĞIZ"

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BARIŞ EROĞLU www.bariseroglu.com.tr / Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Barış Eroğlu sivil toplum kuruluşu ziyaretlerine devam ediyor. Aliağa’nın ortak aklını oluşturmak amacıyla yola çıkan Eroğlu, Engelsiz Park-Cafe’de Engelliler Derneği Başkanı Emin Uray, dernek yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi. “Engelsiz Bir Aliağa” için önemli projelerinin olduğunun da altını çizen Eroğlu, engellilerin sorunlarını dinledi ve sorunlara yönelik düşüncelerini ve projelerini anlattı.

baris-eroglu-aliaga-engelliler-1.jpg

"GEREKEN İLGİYİ GÖRMEK İSTİYORUZ"

Aliağa'da engelli vatandaşların yeteri kadar önemsenmediğini vurgulayan Uray, şunları dile getirdi. "Yollar engelli vatandaşlara göre tasarlanmıyor, tasarlı olan yerlerde trafik engeline takılıyor. Özellikle şunu söylemek istiyorum. Engelli vatandaşlarımızın Aliağa içinde gerek bankaya gerekse postaneye gerekse de metroya gidebilmesi için bir engelli aracı bile yok. Şuana kadar Türkiye'de sayılı olan projelerden biriside şuan burada bulunduğumuz, Engelsiz- Cafe oldu. İnanın burada yaklaşık 15-20 kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Bizlere böyle imkanlar sunulursa biz çalışırız. Buranın kazancıyla da engelli vatandaşların tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu gibi projelerle biz güç kazanırız. Bunları belirtmek istiyoruz ki gereken ilgiyi görmek istiyoruz Unutmasınlar herkes engelli adayıdır. Yeter ki  bize imkan sağlasınlar biz çalışmaya hazırız" dedi.  

baris-eroglu-aliaga-engelliler--2.jpg

"ENGELSİZ BİR ALİAĞA İÇİN ÇOK ÇALIŞMALIYIZ"

Engelli vatandaşların isteklerini ve sıkıntılarını dinleyen Eroğlu " Her sağlıklı birey gibi engelli vatandaşlarımızda bu hayatın içerisindeler. Biz Aliağa'mızdaki  eksikliklerin farkındayız. İnşaat mühendisi olmamda bu eksiklikleri daha ayrıntılı görmemi sağlıyor. Engelli vatandaşlarımızı düşünmemiz lazım. Onları görmezden gelmek, yok saymak, yaşam standartlarına yönelik projeler üretmemek gibi bir bakış açısı olamaz ve düşünülemez. Sokaklardaki kaldırımlar için söylediklerinizde ise haklısınız. Proje uygulanırken çok iyi düşünülmesi lazım. Bu konuda kentler her zaman bir adım önde olmalıdır. Bu her zaman büyük bir kazanımdır. Unutulmamalıdır ki herkes engelli olmaya adaydır. Bir işi yaparken her yönü ile düşünülmesi gerekli.  Aliağa'mız da sosyal proje anlamında güzel çalışmalar var. Özellikle Engelsiz-Cafe ve Sosyal Market gerçekten Aliağa'mıza yakışır bir çalışma oldu. Tabi bunlar yeterli mi hayır fiziki iyileştirmelerin yanında rehabilitasyon projeleri, engelli vatandaşlarımızın istihdamına yönelik çalışmalar olmalı ve bu projeleri en kısa zamanda hayata geçirmemiz gerekli. Aliağa olarak bunu hep birlikte başarabiliriz. Bununla ilgili ciddi projelerimiz var. Aday seçilip Belediye Başkanı olayım veya olamayayım her zaman sizlerin yanındayım. Başkan olursam da her zaman dediğim gibi sloganımız marka değeri yükselen bir Aliağa için engelsiz bir yaşam olacaktır" dedi.

BARIŞ EROĞLU FOTOĞRAFLARI / Barış Eroğlu Muharrem İnce

baris-eroglu-muharrem-ince.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.