30 Nisan 2024
  • İzmir14°C

BASINA VE KAMUOYUNA

Ülkemizin yer altı ve yer üstü kaynaklarını değerlendirmek, her alanda olduğu gibi enerjide de dışa bağımlılığı önlemek ve çevreyi korumak her yurttaşın görevidir. Bizler bu düşünceden yola çıkarak, konunun uzmanı değerli bilim insanlarından aldığımız bil

Basına  ve Kamuoyuna

2006-03-10 10:26:35

Basına  ve Kamuoyuna                                                           
Biz aşağıda imzası bulunan  kurum ve örgüt temsilcileri olarak halkımıza sesleniyoruz: Ülkemizin yer altı ve yer üstü kaynaklarını değerlendirmek, her alanda olduğu gibi enerjide de dışa bağımlılığı önlemek ve çevreyi korumak her yurttaşın görevidir. Bizler bu düşünceden yola çıkarak, konunun uzmanı değerli bilim insanlarından aldığımız bilgilere de dayanarak diyoruz ki:
Aliağa’mızın çevresi  zengin jeotermal enerji kaynaklarına sahiptir. Bu kaynakların bir an önce gerekli yatırımlar yapılıp, başta konutlarda ısıtma ve sıcak su olmak üzere değişik alanlarda da (termal turizm, seracılık vb ) kullanılabilmesi sağlanmalıdır.Halkımızın doğalgaz gibi pahalı ve dışa bağımlı enerji kullanımına yönlendirilmemesi; bunun yerine yerli, ucuz ve yenilenebilir bir enerji kaynağı olan  jeotermal  enerji kullanımına yönlendirilmesi, pek çok açıdan hepimizin yararına olacaktır.
Komşu ülkelerle ikili anlaşmalar nedeniyle almak zorunda olduğumuz doğalgazın ise Aliağa çevresinde kurulu bulunan sanayi tesislerinde kullanılarak hava kirliliğinin azalması Sağlanmalı, yani,  ‘‘SANAYİDE  DOĞALGAZ, EVLERDE  JEOTERMAJ’’  genel yaklaşımımız bu olmalı.
Bu düşünceyle  bütün yurttaşlarımızı duyarlı olmaya, başta belediye yönetimi  ve Bütün yetkilileri de bu yönde çaba harcamaya davet ediyoruz.
Saygılarımızla.
ALİAĞA YURTTAŞ  GİRİŞİMİ TEMSİLCİLERİ:
ANAP,   CHP,  DSP, DYP,   ÖDP,  SHP,  EMEP
ESNAF VE SANATKARLAR ODASI,
PETROL-İŞ,   GENEL-İŞ,
TES-İŞ,   EĞİTİMSEN,   SES,    SAĞLIK SEN
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEGİ,
ANADOLU BİRLİĞİ DERNEĞİ,
HACI BEKTAŞ-I VELİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA  DERNEĞİ,
YARDIM SEVENLER DERNEĞİ
ALİAĞA KÜLTÜR VE DAYANIŞMA  DERNEĞİ,
TÜKETİÇİ HAKLARI DERNEĞİ,
KARS-ARDAHAN-IĞDIR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
3 KENT YAPI KOOPERATİLERİ BİRLİĞİ 
ALİAĞA TOPLU İŞYERLERİ KOOP  BAŞKANLIĞI ,
MAHALLE  MUHTARLARI
ESKİ BELEDİYE  MECLİS ÜYELERİ

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.