02 Mayıs 2024
  • İzmir16°C

EĞİTİM-SEN ANKARA'YA YÜRÜYOR

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, kamuoyunun dikkatini eğitimde yaşanan sorunlara çekmek amacıyla 21 Kasımdan itibaren 108 şube başkanı ve il temsilcisiyle Ankara'ya yürüyüş yapacaklarını bildirdi. Özcan, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla

Eğitim-Sen Ankara'ya Yürüyor

2006-11-22 01:10:50

EĞİTİM-SEN'LİLER, ANKARA'YA YÜRÜYECEKLER 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, kamuoyunun dikkatini eğitimde yaşanan sorunlara çekmek amacıyla 21 Kasımdan itibaren 108 şube başkanı ve il temsilcisiyle Ankara'ya yürüyüş yapacaklarını bildirdi.

Özcan, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenleri el üstünde tuttuğunu ve öğretmenlik mesleğinin kutsallığını her fırsatta dile getirdiğini belirtti. Özcan, günümüzde ise öğretmenlerin "aşağılandığını, horlandığını, kötü muameleye maruz bırakıldığını" iddia etti.

Öğretmenlerin ekonomik yönden büyük kayıp yaşadığını ve öğretmenlik mesleğinin saygınlığının giderek azaldığını savunan Özcan, şunları kaydetti: "Yaşanan problemleri ve çözüm taleplerini ilgililere bizzat iletmek ve kamuoyunun dikkatini, eğitimde yaşanan sorunlara çekmek amacıyla Türk Eğitim-Sen, 21 Kasımdan itibaren 108 şube başkanı ve il temsilcisiyle Ankara'ya yürüyüş yapacaktır. Merkez yönetim kurulumuz Ankara'ya gelecek şube başkanlarıyla birlikte, 23 Kasımda başöğretmenimiz Atatürk'ü Anıtkabir'de ziyaret edecek, Ardından Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik ile görüşecektir. Görüşmede hazırlanan raporlar Sayın Çelik'e sunulacak ve eğitim çalışanlarının talepleri kendisine iletilecektir."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.