30 Nisan 2024
  • İzmir16°C

ESNAF KEFALETTE GENEL KURUL

Sınırlı Sorumlu İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koopetifleri Birliği'nin 35. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurulda konuşan Birlik Başkanı Salahattin Hünü, 2006 yılında esnaf ve sanatkarın alacağı kredilerin faiz oranlarını tek ha

Esnaf Kefalette Genel Kurul

2006-03-14 12:35:13

Sınırlı Sorumlu İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koopetifleri Birliği'nin 35. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurulda konuşan Birlik Başkanı Salahattin Hünü, 2006 yılında esnaf ve sanatkarın alacağı kredilerin faiz oranlarını tek haneli rakamlara düşürmek için çalışacaklarını ifade etti.

Crowne Plaza'da gerçekleştirilen ve Divan Başkanlığı'nı Atilla Almaç'ın yaptığı genel kurulda özellikle esnaf ve sanatkarın finans sorunları gündeme getirildi. Genel Kurulda konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve 110 bin ortağı ve 47 kefalet kooperatifini bünyesinde barındıran S.S.İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koopetifleri Birliği Başkanı Salahattin Hünü, 2005 yılında esnaf ve sanatkara kullandırılan kredi miktarının 150 milyon YTL'ye ulaştığını kaydetti. 2006 yılında bu rakamın 250 bin YTL'ye ulaşacağını tahmin ettiklerini kaydeden Hünü, "2006 yılında esnaf ve sanatkara 3 önemli müjdemiz olacak. Birincisi, çok kısa bir süre önce yüzde 11'e inen kredi faiz oranlarının bu yıl tek haneli rakamlara düşeceğine olan inancımızdır. İkincisi ise, şu an da 25 bin YTL olan kredi limitlerinin günün ve esnafın ihtiyaçlarına göre yeniden belirlenerek esnaf ve sanatkarın ihtiyacı kadar oranında artırılması istiyoruz. Bu konudaki taleplerimizi üst kuruluşlara ilettik. Halk Bankası ve hükümet nezdinde çalışmalar başlatılmıştır. Bir diğer müjdemiz de, kredi alırken yapılan kesintilerin en aza indirilerek aidatlandırılarak senetlere yayılmasını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kredi ve Kefalet kooperatiflerinin günün koşullarında en uygun faiz oranıyla kredi kullandırdığını kaydeden Hünü, "Kredi ve kefalet kooperatifleri esnaf ve sanatkarın gerçek yuvasıdır. Bizler en uygun faizle, en uygun şartlarla ve en uygun vadelerle kredi veriyoruz. Senetleri gününde ödeyemezseniz, hemen araya girerek sizlerin protesto olmanızı önlüyoruz. Bizler ticari kuruluşlar değil hizmet kuruluşlarıyız" dedi.

Salahattin Hünü ayrıca, Halk Bankası'nda 20 trilyonu aşan paraları olduğunu ve Halk Bankası'yla etle tırnak gibi olduklarını söyleyerek, "Halk Bankası'nda merkez birliğinden bir temsilcinin olması lazım. Birlik Sigorta'da da 2 yöneticinin olması gerekiyor. Krediye kefalet eder durumdan bu duruma getirmek istiyorum çünkü Halk Bankası'nın en iyi müşteriyiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.