04 Mayıs 2024
  • İzmir15°C

KAZIM ULAŞ SAĞLIKÇILARI UNUTMADI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ AK Parti programında sağlıkla ilgili en temel anlayış sosyal devlet ilkesi dir. Bu ilke doğrultusunda hükümetimizin yaptığı devrim niteliğinde yenilikler mevcuttur. Aile hekimliği yakın zamanda devreye giren en önemli hizmetlerden

Kazım Ulaş Sağlıkçıları Unutmadı

09 Nisan 2013 Salı 14:41

KAZIM ULAŞ SAĞLIKÇILARI UNUTMADI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ AK Parti programında sağlıkla ilgili en temel anlayış sosyal devlet ilkesi dir. Bu ilke doğrultusunda hükümetimizin yaptığı devrim niteliğinde yenilikler mevcuttur. Aile hekimliği yakın zamanda devreye giren en önemli hizmetlerden biri dir, Bu sistemle sağlık hizmetinde tek merkezden devamlılık ve hastanın yalnız tek bir hastalıkla değil tüm koşulları değerlendirilerek tedavi olması sağlanmaktadır.

Sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı'nca tek elden koordinasyonun sağlanması ile vatandaşlarımız hastane, ilaç kuyruklarından kurtarıldı, acil servis hastalarının da tedavi giderlerinin ücretsiz hale getirildi.,

Yurdumuzun dört bir köşesinde Edirne'den Kars'a tüm vatandaşlarımıza, kolay erişilebilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için tüm koruyucu sağlık tedbirlerini alındı. Ücretsiz gezici sağlık hizmetleri tüm kırsala yaygınlaştırıldı.

Ulaşım problemi olan yerlerde anne adaylarını doğum öncesi misafir ederek 12 bin 275 kadının sağlıklı doğum yapmasını sağlandı. Yoksul ailelere hamilelik döneminde sağlık kontrollerini yaptırmalarını teşvik için 400 milyon TL ödeme yapıldı.

Bebek ve hamilelere ücretsiz demir ilacı ve D vitamini dağıtmaya başlanıldı.

8 ilimizde ücretsiz kanser tarama ve eğitim merkezleri açıldı.

Kızamık, tifo gibi bulaşıcı hastalıklarda yıllık vaka sayısını 10 binlerden 0'a kadar indirildi.

Kalp, damar hastalıkları, kanser, şeker, kronik solunum hastalıkları, felç, böbrek yetmezliği gibi sorunlar için ülke programları geliştirildi. 

Parti programımızda ve bakanlık programlarımızda sağlık alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları devam etmekte dir. Milletimizin sağlığı her şeyden önemli dir.

Tüm vatandaşlarımızın Dünya Sağlık Haftası'nı kutluyor, sağlık alanında görevli personelimize çalışmalarında başarılar diliyorum.

            Kazım Ulaş

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.