06 Mayıs 2024
  • İzmir22°C

OĞUZ'DAN 1 EYLÜL KUTLAMASI

Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Yurtta Barış, Dünyada Barış" ilkesine sıkı sıkıya bağlanarak gelecek kuşaklara daha mutlu daha huzurlu daha yaşanılabilir savaşsız bir dünya bırakmak için mücadele günüdür.

Oğuz'dan 1 Eylül Kutlaması

01 Eylül 2009 Salı 11:45

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI ÖMER TURGUT OĞUZ"UN: 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI
1 Eylül 1939 tarihinde Nazilerin Polonya'yı işgaliyle başlayan, ardında milyonlarca ölü, yaralı ve yıllarca dinmeyen acı ve gözyaşı bırakan 1945 Mayıs"ında son bulan insanlık tarihinin en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşının başladığı 1 Eylül"ün Dünya Barış Günü olarak kabul edildiğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz bunca çabaya karşın dünyanın dört bir yanında akan kanın devam ettiğini aradan geçen sürede savaşların bitmediğini dolayısıyla barış özleminin bir tür türlü son bulmadığını belirtti.
1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayınladığı mesajında Oğuz ""İnsanlığın barış mücadelesi, barış özlemi maalesef bunca çekilen acılara karşın dinmedi ve hiç sona ermedi. Bugün birçok  masum insan savaşlarda hayatını kaybetmektedir. Oysa bütün insanların barış içinde yaşamasını mümkündür. Barış, birbirinden farklı kimliklerin, grupların, toplumsal birimlerin ve ulusların en uyumlu biçimde bir arada yaşamalarının, insan hak ve özgürlüklerine dayalı ortak değerler üzerinde farklılıklarını koruyarak ve zenginleştirerek gelişmelerinin, yoksulluk ve sefaletin giderilerek eşitliğe doğru atılan adımın adıdır. Gün Mustafa Kemal Atatürk"ün, "Yurtta Barış, Dünyada Barış" ilkesine sıkı sıkıya bağlanarak gelecek kuşaklara daha mutlu daha huzurlu daha yaşanılabilir savaşsız bir dünya bırakmak için mücadele günüdür.  Bu konuda herkesin üstüne düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle hareket etmesi gerektiğine inanıyor ve tüm halkımızın 1 Eylül Dünya Barış Günü"nü kutluyorum"" dedi.  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.