30 Nisan 2024
  • İzmir22°C

S PLAKASI MECLİS GÜNDEMİNDE

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ HASAN ESER Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir ve ilçeleri başta olmak üzere tüm ülke genelinde şoför esnafının uzun süreden bu yana ‘S’ plakası sorunu y

S Plakası meclis Gündeminde

17 Mayıs 2013 Cuma 00:36

 S PLAKASI TBMM GÜNDEMİNDE
 
 MHP’Lİ TANRIKULU, ŞOFÖR ESNAFININ SORUNLARINI MECLİS’E TAŞIDI
 
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ HASAN ESER  
 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu,  İzmir ve ilçeleri başta olmak üzere tüm ülke genelinde şoför esnafının uzun süreden bu yana  ‘S’ plakası sorunu yaşadığını söyledi.  
Konuyu TBMM gündemine taşıyan MHP'li Tanrıkulu, şoför esnafına  tıpkı hava ve deniz yolları taşımacılığında olduğu gibi yakıtlarında ÖTV muafiyeti gibi kolaylıkların biran önce sağlanmasını istedi.
  Tanrıkulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.
  Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Milletvekili sıfatıyla TBMM'ye verdiği önergeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada  şu ifadelere yer verdi: “5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun (p) bendi hükümlerine göre, belediyelerin yapmış olduğu ihalelerde birçok şoför esnafımız ‘S’ plaka alarak servis ve taşımacılık yapmaya başlamışlardır. Ülkemizde yürürlükte olan kanun çerçevesinde, tamamen yasal yollardan temin ettikleri bu plakalarla birçok eğitim-öğretim, işletme ile öğrenci ve çalışanları taşımaya başlayan şoför esnafımız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün geçen  Aralık ayında, hiçbir teknik ön çalışması yapılmadan çıkardığı genelge ile mağdur edilmişlerdir.”
18 Aralık 2012 tarihli genelgeye göre; ‘S’ plakalı taşıma araçlarının ilgili belediye mücavir alanı dışına çıkarak taşıma yapmasının yasaklandığını anlatan Tanrıkulu, şunları söyledi: “Bu genelge öncesi gerçek anlamda bir fizibilite çalışması yapılmış olsaydı, yüzlerce şoför esnafımızın yıllık taşıma için taahhütleri bulunan sözleşmeleri görülebilecekti. Ankara’da masa başında yapılan bu tip düzenlemelerin olumsuz sonuçlarını bugün başta İzmir ve ilçeleri olmak üzere, ülkemizin birçok yerinde şoför esnafımız ve aileleri çekmektedir. Zaten birçok yerde 6360 Sayılı Ondört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmiyedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İzmir ve diğer illerimizin Büyükşehir sınırları ilk mahalli idareler genel seçiminde İl Mülkî Sınırı olacak ve genelgenin ilgili maddesi hükümsüz kalacaktır. Bu yüzden; şoför esnafımız 1 yıl için daha fazla mağdur edilmeden, anılan genelgenin ilgili maddesi biran önce iptal edilmelidir. Yoksa yüksek taşıma maliyetleri ile boğuşan şoförlerimiz, yapmış oldukları taşıma sözleşmeleri gereği yüksek ceza tazminatları ödemekle karşı karşıya kalacaklardır. Bu eziyet ve malî külfet şoför esnafımıza yaşatılmadan, bu hesapsız uygulamadan dönülmesi için vermiş olduğumuz yazılı soru önergesi sonrası sevindirici haberler verebilmeyi ümit ediyoruz.”
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.