30 Nisan 2024
  • İzmir27°C

SAHİL GÜVENLİK HAYAT KURTARIYOR

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’nca icra edilen sahil güvenlik görevlerinde 145 göçmen ve 44 kazazede kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Hayat Kurtarıyor

09 Şubat 2015 Pazartesi 12:10

SAHİL GÜVENLİK 145 GÖÇMENİ VE 44 KAZAZEDEYİ KURTARDI
 
Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’nca icra edilen sahil güvenlik görevlerinde 145 göçmen ve 44 kazazede kurtarıldı.
 
Pelikan-10 isimli balıkçı teknesi tarafından ALO 158 İhbar Hattına yapılan ihbarda Balıkesir ili Ayvalık ilçesi Çıplak Ada önlerinde su almakta olan bir lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen bulunduğu ve göçmenleri kendi imkanlarıyla kurtarmaya başladığı bilgisinin alınması üzerine bölgeye süratle 1 Sahil Güvenlik botu görevlendirilerek, balıkçı teknesi tarafından kurtarılan göçmenler emniyetli bir şekilde Sahil Güvenlik botuna alındı. Yapılan kurtarma faaliyeti neticesinde 19 erkek, 1 kadın, 1 erkek çocuk ve 1 kız çocuk olmak üzere toplam 22 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı. 
 
Diğer bir olayda “ALO 158” ihbar hattını arayan bir şahıs tarafından, Balıkesir ili Ayvalık ilçesi Kara Ada civarında 6 kişinin bulunduğu 5 metrelik bir teknenin su almaya başladığının bildirilmesi üzerine bölgeye süratle 2 adet Sahil Güvenlik botu gönderildi. Bölgede bulunan başka bir tekne tarafından kurtarılan şahıslar sahil güvenlik botları tarafından sağlık durumları iyi olarak alındı ve Ayvalıkta bekletilen 112 ambulansına nakledildi.  
 
 “ALO 158” ihbar hattını arayan bir şahsın arkadaşı ile birlikte İzmir ili, Çeşme ilçesi, Boğaz Adası civarında şişme botta bulunduğunu ve şişme botun motorunun arıza yapması sebebiyle sürüklendiğini bildirmesi üzerine süratli bir şekilde olay yerine Sahil Güvenlik botu gönderilerek arama kurtarma operasyonu başlatıldı. Yapılan operasyon neticesinde anılan 2 şahıs kısa süre içerisinde bulunarak sağlık durumları iyi bir şekilde Çeşme’ye götürüldü.
 
Bir şahısın “ALO 158” ihbar hattını arayarak , Muğla ili, Datça ilçesi, Hisarönü körfezinde sahilde ıslak vaziyette bir şahsın bulunduğu ve anılan şahsın 06 Şubat 2015 saat 22.30 civarında 15 kişilik bir grupla dıştan takma motorlu tekne ile bilmediği bir yerden denize çıktığı ve yaklaşık yarım saat sonra teknenin su alarak battığı bildirildi. Alınan ihbara istinaden bölgeye süratle 3 Sahil Güvenlik botu ile 1 Sahil Güvenlik helikopteri ve 1 dalış timi sevk edildi. Kıyı şeridinin aranması maksadıyla Muğla İl Jandarma Komutanlığı ile koordine kuruldu. İcra edilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 3 Irak, 2 İran ve 1 Suriye uyruklu toplam 6 erkek göçmen sağ olarak kurtarılarak 8 göçmenin cesedine ulaşıldı. 
 
İzmir ili, Çeşme ilçesi, Süngükaya Adası kuzeyinde motorsuz bir lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu bilgisinin alınması üzerine Sahil Güvenlik botu bölgeye sevk edildi ve yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde 23 erkek, 5 kadın, 6 erkek çocuk, 5 kız çocuk olmak üzere 37 Suriye uyruklu göçmen kurtarıldı. 
 
İzmir ili, Çeşme ilçesi, Süngükaya Adası üzerinde düzensiz göçmen gurubunun bulunduğu bilgisinin alınması üzerine Sahil Güvenlik botu bölgeye sevk edilerek, yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde ada üzerinde bulunan 16 Suriye, 4 Irak, 2 Filistin uyruklu toplam 22 erkek göçmen kurtarıldı. Kurtarılan göçmenler tarafından, lastik botla Yunanistan’a doğru giderken Yunanistan Sahil Güvenliği tarafından yakalandıkları, botlarının batırıldığı, çanta ve eşyalarının alınarak boş bir adaya bırakıldıkları beyan edildi.   
İzmir ili, Urla ilçesi, Nergis koyunda karada  bir grup göçmenin bulunduğu ihbarının alınması üzerine olay yerine  Sahil Güvenlik botu sevk edildi ve  karada bulunan 18 Eritre, 6 Suriye, 2 Gana, 2 Nijerya uyruklu 23’ü erkek 5’i bayan toplam 28 göçmen bulundukları yerden alındı. Göçmenler  Hacılar koyuna götürülerek Jandarma birimlerine teslim edildi. 
 
 “ALO 158” ihbar hattını arayan bir şahıs tarafından Muğla ili, Didim ilçesi, Bozbük önlerinde 1 teknenin batmak üzere olduğu, ona yardım etmeye çalışan teknenin ise yakıtının bittiği bildirilerek yardım talebinde bulunuldu. Alınan ihbar üzerine, bölgeye  2 Sahil Güvenlik botu sevk edildi. İçerisinde toplam 36 kişi bulunan 2 teknenin bölgede bulunan 2 balıkçı teknesi tarafından yedeklenerek Didim’e intikalleri sağlandı.  
 
ALO 155 hattı tarafından İzmir ili Dikili ilçesi Bademli önlerinde içerisinde bir grup düzensiz göçmen bulunan lastik botun bulunduğu bilgisi alınması üzerine bölgeye  2 Sahil Güvenlik botu gönderilerek yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde 28 erkek ve 2 kadın olmak üzere 20 Myanmar, 6 Sierra Leone, 3 Mali, 1 Fildişi uyruklu toplam 30 göçmen kurtarıldı. 
 
2014 yılı içerisinde Ege Denizinde yaşanan 528 olayda;  12 bin 884 düzensiz göçmen kurtarıldı, 72 göçmen kaçakçısı yakalandı. 2015 yılı içerisinde ise Ege Denizinde yaşanan 26 olayda; 558 düzensiz göçmen kurtarıldı, 5 göçmen kaçakçısı yakalandı
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.