30 Nisan 2024
  • İzmir14°C

ÜLKÜ,ÖZLEM ŞAN İYİ SİYASETÇİ DEĞİL

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 2 haftadan bu yana gazetemize yaptığı özel açıklamaları yayınladığımız efsane belediye başkanı Hakkı Ülkü, adaylık açıklaması yapan Avukat ilçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan'ın iyi bir siyasetçi olmadığını söyledi. Oğuzhan'

Ülkü,Özlem Şan İyi Siyasetçi Değil

12 Nisan 2013 Cuma 20:32

Efsane başkan Ülkü, partiyi toparlamak yerine aday olan ilçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan'ı bombaladı:    ÖZLEM ŞAN, İYİ SİYASETÇİ DEĞİL!

Hakkı Ülkü'den "aday" ilçe başkanına sert eleştiri: PARTİYİ BİRLEŞTİRECEĞİNE "ADAYIM" DİYOR!

Efsane Başkan Hakkı Ülkü'den enerji yanıtı: CHP'NİN ENERJİ POLİTİKALARINA KARŞI DEĞİLİM

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 2 haftadan bu yana gazetemize yaptığı özel açıklamaları yayınladığımız efsane belediye başkanı Hakkı Ülkü, adaylık açıklaması yapan Avukat ilçe başkanı Özlem Şan Oğuzhan'ın iyi bir siyasetçi olmadığını söyledi. Oğuzhan'ın adaylık açıklamasını "talihsizlik" olarak niteleyen Ülkü, "Yaptığına anlam veremiyorum. Oysa ona iyi bir politik öğretmenlik yapacaktım" dedi.

ÖZLEM ŞAN'I ANKARA'DA UYARDI

Özlem Şan'ı Ankara'da kurultay esnasında uyardığını açıklayan Ülkü, "Bak Özlem, yanlış yapma. Parlamentoya gelmek için herkes çırpınıyor. Birincisi Kadın kontenjanı var. İkincisi Ben varım. Sen, benim çevremi yabana atıyorsan, yanılırsın. Nasılsa önseçim olacak. Benim Beydağ’dan Kınık’a kadar arkadaşlarım var. Nasılsa önseçimde kadın kontenjanı kullanılacak. Sen garanti gidiyorsun parlamentoya. Ama diğer türlü olursa ikisinden de mahrum olabilirsin. " dediğini aktardı.

PARTİYİ TOPARLAYAMIYOR

Özlem Şan Oğuzhan'ın partiyi toparlamak ve birleştirmekten uzak olduğunu savunan Ülkü,  "Özlem Şan iyi bir siyasetçi midir" sorusuna, "İyi bir siyasetçi olmadığı tarafımdan saptanmıştır. İyi bir siyasetçi olsa, toparlayıcı olurdu." diye cevap verdi. Ülkü, CHP İlçe Örgütünün 2004’den bu yana düzeltilemeyen bir yapısı olduğunu iddia ederek, "Ben tam bu kongrede düzeltme aşamasındayken gene ertelendi. Partiyi disipline sokacaktık. Çifte kayıtları ayıklayacaktık. Olmadı" dedi.

ÖZLEM ŞAN'I KONGREDE NEDEN DESTEKLEDİ?

Yaptığı açıklamalarla CHP'yi sarsan ve Aliağa gündemine oturan Tecrübeli Başkan Ülkü, ilçe kongresinde Oğuzhan'ı neden desteklediğini, "Kongre öncesi Özlem Şan’ın desteklenmesini gerektiren bir durum ortaya çıkmıştı. Özlem Şan’ı desteklememdeki yegâne neden, termik santral ruhsatı ve çevre politikalarında kafama uyan bir davranış gösterdi. Ruhsatın verilmesine tepki verdi." diye açıkladı.

CHP'NİN ENERJİ POLİTİKALARINA KARŞI DEĞİLİM

"Enerji politikalarına karşı değilim tabii ki. Çekincem olsa da zaten artık bir işe yaramaz" diyen Hakkı Ülkü, "Adnan Keskin’in olduğu ortamda da söyledim. Yeri çok önemli. Aliağa'da kirlilik had safhada. Bilimsel raporlar varken, burada ısrar etmenin anlamı ne?. Enerji günümüzde çok önemli. ENKA, doğalgaz çevrim santralini kuracağı zaman alternatif bir iki yer vardı. Biz santral kurmak istiyoruz, nereye kuralım diye. Biz belediyede bayağı çalışarak şimdiki yerini belirledik. Orayı özellikle seçtim. Seçmemin nedeni de, beri tarafa demir çelik benzeri sanayinin kurulmasını önlemek içindi. Bir set gibi düşünmüştüm. Ama şimdi bozdular. İki tane fabrika yapılıyor. Bu Belediye yönetimi hiçbir şeyi dinlemiyor. Bunlarla benim şu kadar ortak yanım yok. Yanlış yolda olduklarını düşünüyorum." dedi.

ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN SOLCU MU?

"Özlem Şan’ın solcu olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna gülerek" Çok zor bir soru bu. Babasını seviyorum." diye yanıt veren Ülkü, özlem Şan ile belediye Başkanı Turgut Oğuz arasındaki iletişimi "Baba kız gibiydiler. Ta ki termik santral imzasına kadar. O zaman ben de onu kendimce transfer ettim. Ama meğer topa vurmasını bilmiyormuş!. Yanlış transfer. İlk 11’e bile giremiyor!" değerlendirmesinde bulundu.

SORUN ÇEVRE POLİTİKASINDA

Tecrübeli Başkan Ülkü; Kılıçdaroğlu, Adnan Keskin'in enerji ile ilgili açıklamalarına ve  Aziz Kocaoğlu'nun "termik santral için imza atmasını ben istedim" beyanatına da değinerek, "Sorun çevre politikasında. CHP’nin organlarında yer alan konuma getirilmemesi. Sorun, arkadan dolaşılması. Genel başkan bir açıklama yapar,organlarımız böyle bir karara vardı der bize de onu uygulamak düşer." dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.