30 Nisan 2024
  • İzmir14°C

YILDIRIM, İZMİR'E MECBURUZ

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, Bornova Aydemir Plaza’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle

Yıldırım, İzmir'e Mecburuz

25 Mayıs 2011 Çarşamba 01:14

Yıldırım, Attila İlhan"ın şiiri ile gençlere seslendi:

“Biz İzmir"e mecburuz”
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ / Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, Bornova Aydemir Plaza"da 19 Mayıs Atatürk"ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle üniversiteli gençlerle buluştu. Karşıyakalı ünlü Yazar Attila İlhan"ın, “Ben Sana Mecburum” şiirinden mısralar okuyarak konuşan Yıldırım, “Biz de İzmir"e mecburuz, biz geçmişe ve geleceğe mecburuz, bu ülkenin adını mıh gibi aklımızda tutacağız. Bu ülkeyi bölmeye çalışanlara da göz açtırmayacağız.” diyerek son dönemde yaşanan olaylara atıfta bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Hamza Dağ ve AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan"ın da katıldığı toplantıda üniversite gençliğine seslenen eski Bakan Yıldırım, “19 Mayıs"ın bir anlamı var. Atatürk diyor ki, "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz". Böylesine genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz, ülkemizin geleceği, 100. yılda ülkeyi devralacak sizlersiniz.” dedi.
ÖĞRENCİ YAŞAM MERKEZLERİ GELİYOR
Binali Yıldırım, İzmir"de okuyan öğrencilerin konaklama ve ulaşım gibi iki önemli acil ihtiyacı olduğunu ifade etti. Belirli noktalarda Öğrenci Yaşam Merkezleri kurulacağı müjdesini veren Yıldırım, Öğrenci Yaşam Merkezlerinde öğrencilerin aradıkları her şeyi bulabilecekleri, alışveriş merkezi dahi olacağını söyledi. Bu yaşam merkezlerinin şehrin dışında olmayacağını da ifade eden Yıldırım, öğrencilerin şehir merkezinde planlanacak yerlerde konaklayacağını kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.