• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C

Oğuzhan, Don Kişot Değilim

Oğuzhan, Don Kişot Değilim
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa’da yerel iktidarı elinde bulunduran CHP’de, seçimlere 10 ay kala yaşanan aday enflasyonu partilileri endişelendiriyor. Siyasette çizmelerini giyip Mevcut Başkan Turgut Oğuz’un karşısına çıkmaya hazırlanan Hakkı Ü

Demir Çeliklerin kapasite artışlarına tepki göstermeyen Oğuzhan:DON KİŞOT DEĞİLİM

Özlem Şan Oğuzhan, Termik santral için farklı konuştu: KİRLİLİĞİ ARTTIRMAYACAKSA SORUN YOK

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa’da yerel iktidarı elinde bulunduran CHP’de, seçimlere 10 ay kala yaşanan aday enflasyonu partilileri endişelendiriyor. Siyasette çizmelerini giyip Mevcut Başkan Turgut Oğuz’un karşısına çıkmaya hazırlanan Hakkı Ülkü ve özlem Şan Oğuzhan arasında ise soğuk rüzgârlar esiyor.

HAKKI ÜLKÜ VE OĞUZHAN KILIÇLARI ÇEKTİ

Aliağa’nın duayen siyasetçisi “Baba hakkı” lakaplı Hakkı Ülkü ile, CHP’nin 40 yaşındaki ilçe Başkanı “Demir leydi” lakaplı Özlem Şan Oğuzhan geçtiğimiz yıl parti kongresinde ittifak yapmış, ancak kongrenin ardından birbirlerini sözünde durmamakla suçlayarak adaylıklarını açıklamıştı.

CHP’DE HAREKET DE VAR BEREKET DE!

Seçime az bir süre kala diğer partilerde büyük bir sessizlik yaşanırken, CHP’de kamuoyu önünde tartışılmaya başlanan adayların çarpıcı açıklamaları kimilerine göre CHP’yi bölünmeye götürüyor. Kimileri ise yaşananların partiyi yeniden yerel iktidara taşıyacağına inanıyor. Özlem Şan Oğuzhan’ın 10 günden bu yana gazetemize yaptığı açıklamalar CHP İzmir İl Yönetimi ve Genel Merkez yerel yönetimlerden sorumlu genel başkanlık birimleri tarafından takibe alındı.

ALİAĞA’NIN EN CİDDİ SORUNU TRAFİK

Gazetemize yaptığı çarpıcı açıklamalarını bugün de sürdüren CHP Aliağa İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa’nın son dönemde en önemli sorununun trafik olduğunu söyledi.

“Aliağa’nın çevresel anlamda büyük bir sıkıntısı var. Son dönemde en önemli sorun olarak trafik sorunu ortaya çıktı. Arabalar kuyruk oluşturmaya başladı, şurda ışıklarda artık bekler olduk. İkici ışığa bile geçemiyoruz ” Diye konuşan Oğuzhan, Aliağa’da sosyal donatı alanlarının yetersiz olduğunu da iddia etti.

İMARA AYKIRI YAPILAŞMAYA DİKKAT

CHP Belediye başkan Adayı Oğuzhan Aliağa’daki kaçak yapılaşmaya da dikkat çekti. “Aliağa’da inanılmaz şekilde imara aykırı yapılaşmalar oldu.” Diyen Oğuzhan, çağdaş kent anlayışında karmaşa ve süzensizliğin olamayacağını söyledi.

Oğuzhan, Büyükşehir’in Aliağa’ya büyük katkıları olduğunu söyleyerek; “Ancak ilerisini planlamalıyız. Aliağa’nın gelecek 15-20 yılını düşünerek planlar yapılmalı.” Dedi.

TERMİK SANTRALA HALK TEPKİ VERMEDİ

“Kirliliği arttıran her şeye karşıyım ben” diye konuşan Özlem Şan Oğuzhan, “Termik santrale karşı dün ne tavır sergilediysem bugün de aynı tavrı sergilerim. Fikirlerimde dünümle yarınım değişmeyecektir. Termik Santrale dün karşıydım, bugün değilim diye bir şey yok.” Dedi.

KİRLİLİĞİ ARTTIRMAYACAKSA SORUN YOK

CHP’nin Demir leydi lakaplı başkan adayı Oğuzhan, “Kirliliği arttıran her şeye karşıyım ben” diyor ama ekliyor; “Son teknoloji olur, kirliliği arttırmayacaktır, o zaman bir problem yok. Biz istemezükçü değiliz. Enerji yerleri tabii ki kurulsun. Ama Aliağa’nın bir istiap haddi var, değil mi? Aliağa zaten ağır sanayi bölgesi . İstiap haddi dolmamış yerlerde, çevresel olarak en az zararı getirecek yerlerde kurulsun.” Dedi.

TURGUT BEY YASAL SORUMLULUĞUNU YAPTI

Başkan Turgut Oğuz’un termik santral konusunda yasal sorumluluğunu yerine getirdiğini ve bu yüzden eleştirilemeyeceğini kaydeden Oğuzhan,  “Turgut Başkanın o imzayı atmak zorunda kaldığına inanıyorum. Şu anda aramız kötü de olsa, ben Turgut Oğuz’un asla bir yerden 1 lira para aldığına inanmadım, gözümle görsem inanmam. Turgut Oğuz’un imza atmasının sebebi de başka şeyler değildir. Turgut Bey yasal sorumluluğunu yerine getirdi.” Dedi.

DEMİR ÇELİKLER İÇİN NEDEN SESSİZ?

CHP’nin 40 yaşındaki ilçe başkanı ve Belediye Başkan Adayı Özlem Şan Oğuzhan, en büyük çevre kirliliğinin demir çelikler bölgesinde olduğunu söyledi. Oğuzhan, gazetemizin “Demir Çelikler sürekli kapasite arttırıyorlar. Bunlar için hiç sesiniz çıkmıyor. Bu konuda bir girişiminiz oldu mu?” şeklindeki sorusuna ise “don kişot değilim” şeklinde cevap verdi.

Oğuzhan Şunları söyledi: “Demir Çeliklerin kapasite artışları benim kontrolümde olmadığından herhangi bir girişimde bulunmadım. Ama bireysel anlamda her zaman konuşuyoruz bunu ama, oraya etkim yok, yetkim yok. Böyle bir konuda Don Kişot gibi kılıç sallayacak durumda da değilim.”

PERŞEMBE:

NEDEN BELEDİYE ÖNÜNE ÇELENK BIRAKILDI?

DEMİRYOLU ŞEHİR DIŞINDAN GEÇMELİ!

MECLİS ÜYELERİYLE PROBLEMİM YOK

ALTYAPI YATIRIMLARI KEŞKE SEÇİMDEN ÖNCE YETİŞSE

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894