• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İzmir 16 °C

TSF, Satrançla Türkiye’nin Sesini Dünyaya Duyurdu

TSF, Satrançla Türkiye’nin Sesini Dünyaya Duyurdu
Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), İzmir’de, dünyanın ve Türkiye’nin ünlü satranç sporcularını Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi’nde buluşturdu.

TSF, SATRANÇLA TÜRKİYE’NİN SESİNİ DÜNYAYA DUYURDU

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), İzmir’de, dünyanın ve Türkiye’nin ünlü satranç sporcularını Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi’nde buluşturdu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en hassas döneminde dev organizasyona ev sahipliği yapan TSF, tüm dünyaya “Türkiye’ye güvenin” mesajı verdi. Satrancın dünyaca ünlü isimlerini bu tarihi günlerde İzmir’de buluşturmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Ülkemiz, uluslararası düzeyde takdirle izlenen bir demokrasi sınavı verirken satranç sporunun efsane isimleri Ülkemize ve Federasyonumuza güvenerek, dünyanın farklı ülkelerinden gelip İzmir’de buluşarak eşsiz bir mesaj verdiler. Sporun barışçı ve birleştirici gücüyle Türkiye’de her şeyin yolunda olduğunu adeta tüm dünyaya haykırdılar. Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligimizi başarıyla tamamladık” diye konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu’nun organize ettiği, Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi İzmir Kaya Termal Otel’de düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Dünyanın birçok ülkesinden dünyaca ünlü satranççıların kıyasıya mücadele verdiği Süper Lig’de Hatay Büyükşehir Belediyesi şampiyonluk ipini göğüslerken, Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Birbirinden güçlü 14 takımın mücadele ettiği Süper Lig’de, Kayseri Şeker Spor ikinci olurken, Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü ligi üçüncü sırada tamamladı.

SATRANÇ ZİYAFETİ YAŞADIK

Konya’da düzenlenen ‘Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası ve Türkiye Satranç Birinci Ligi’nin ardından İzmir’de ‘Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi’ni görkemli ve dünya standartlarının üzerinde bir organizasyonla gerçekleştiren TSF, örnek bir işe daha imza attı.  Darbe girişiminin ardından uluslararası arenada tüm gözlerin Türkiye’de olduğu bir dönemde gerçekleştirilen iki dev organizasyonla tüm dünyaya Türkiye’nin bu süreci ne kadar sağlıklı atlattığını gösterdi.

Dünyaca ünlü büyükustaların da katıldığı ve iki hafta süren Süper Satranç Ligi’nin kapanış törenine, İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Feray Demir, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri, kulüp yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Dünyaca ünlü satranççıları, ülkemizin usta sporcularıyla birlikte ağırlayan turnuvamızda satranç sporu ziyafeti yaşadık” dedi. Süper Satranç Ligi’nin heyecan verici mücadelelere sahne olduğunu vurgulayan Tulay şunları söyledi:

“Satranç camiası olarak iki haftalık uzun, sevinçli, başarı hikayeleri ile dolu, dostluğun, kardeşliğin ve kıyasıya mücadelenin yaşandığı bir maratonu, Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligimizi tamamladık. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde Satranç Ailesi olarak, kocaman, aklı ve bilimi ilke edinmiş, Türkiye’ye örnek bir aile olduğumuzu gösterdik. Konya’dan İzmir’e uzanan birkaç haftalık maratonumuzda birbirimize tutunduk ve satrançtan asla vazgeçmedik. Geleceğimize hem camia olarak hem de ülke olarak sahip çıktık. Bizim camiamız güçlü ustalarıyla, başarılı sporcularıyla, tüm takımlarıyla bu ülkeye nice gururlar yaşatıyor, yaşatmaya da devam edecek.

MİSAFİR SPORCULARIMIZ BİZE GÜVENDİ VE BİZİMLE OLDU

Federasyonumuzun büyük bir titizlikle ve camiamıza yakışır şekilde organize ettiği Süper Satranç Ligi, 14 usta takımımızın kıyasıya ve centilmence mücadelesi ile sona erdi.  Dünyaca ünlü satranççıları, ülkemizin usta sporcularıyla birlikte ağırlayan Ligimizde, 13 tur süren bir spor ziyafeti yaşadık. Rekabetin giderek arttığı ancak dostluk ve centilmenlik duygumuzun eksilmediği bu turnuvada bir olduk, birlikte olduk.

Birçok ülke tarafından Türkiye’ye gitmeyin algısının yaratıldığı bugünlerde bize güvendikleri buradaki birliktelikleri ve bu sportif şöleni bizlerle paylaştıkları için misafir sporcularımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Başından son anına kadar tüm dünya satranç camiasının yakından takip ettiği turnuvamızı, sorunsuz ve kusursuz bir biçimde tamamlıyor olmanın huzuru ve gururunu yaşıyoruz. Satranç sporunda son yıllarda hızla yükselen başarı grafiğinde ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası’nın payı çok büyük. Zaferler ve kıvançlarla dolu bu eşsiz serüvende bize yol arkadaşlığı yapan Bankamızın kıymetli yöneticilerine bize inandıkları için, bizimle birlikte oldukları için teşekkürlerimi sunuyorum.

Masa derecesi elde eden, norm alan sporcularımızı tebrik ediyor, daha nice başarılar yakalamalarını diliyorum. Turnuvalarımızın başarıyla gerçekleşmesi için yorulmadan ve büyük bir özveriyle çalışan başhakemimize, gözlemcimize ve tüm hakemlerimize, efsane sporcuları ağırladıkları canlı yayınlarıyla Süper Satranç Ligi heyecanını satranç severlerle paylaşan yorumcularımız uluslararası usta Can Arduman ve Özgür Akman’a, turnuvamızın ailemizin birlik ve beraberliği ve Federasyonumuzun en önemli etkinliklerini kusursuz bir biçimde tamamlanması için gece gündüz çalışan ekip arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.”

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

    

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894