• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C

Ahmetli’ye 33 Milyon Liralık Yatırım Yapıldı

Ahmetli’ye 33 Milyon Liralık Yatırım Yapıldı
MANİSA Büyükşehir Belediyesi, geride kalan 5 yıllık hizmet döneminde Ahmetli ilçesinde 33 milyon liranın üzerinde
MANİSA Büyükşehir Belediyesi, geride kalan 5 yıllık hizmet döneminde Ahmetli ilçesinde 33 milyon liranın üzerinde bir bedelle proje ve yatırımları hayata geçirdi. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan altyapı yatırımlarının yanı sıra; Manisa Büyükşehir Belediyesi’nce ulaşımdan mezarlık hizmetlerine, kilit parke ve asfalt çalışmaları, itfaiye müfrezeleri, kırsal projelere verilen desteklerden, aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımıza yapılan Çocuk Kültür ve Sanat Merkezine, ilçe merkezine değer katan ışıl ışıl prestij caddelerine kadar çok önemli yatırımlar Ahmetli’ye kazandırıldı. Yapılan yatırımların Ahmetli’ye hayırlı olmasını dileyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bundan sonraki süreçte de aynı şevk ve heyecanlı yatırım ve hizmetlerine devam edeceklerini söyledi. 
 
30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından göreve gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 5 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi süresince, harıl harıl çalışıp projeler üreterek il genelinde dev eserleri hayata geçirdi. Bu kapsamda Ahmetli ilçesinde de çok önemli yatırımlar, proje ve hizmetler vatandaşın kullanımına sunuldu. Ahmetli’de ilk olarak Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ birimlerinin çalışacağı koordinasyon binasını belirleyerek işe başlayan Başkan Ergün, yılların sorunlarına bir bir neşter vurdu. Üretken belediyecilik anlayışıyla çıktığı yolda, sosyal belediyeciliğin gereklerini de eksiksiz bir şekilde yerine getiren Başkan Ergün, vatandaşların gönlünde taht kurdu.
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HİZMETLERİNİ TEK TEK SAYALIM
 
- Ahmetli ilçemizde 6,5 milyon liralık yatırımla; tam 175 bin 234 metrekare parke taşı döşemesi gerçekleştirildi.
- Ahmetli ilçemizde 3,5 milyon liralık yatırımla belediyemizin sorumluluğunda olan yollarda 54 kilometrenin üzerinde asfaltlama çalışması yapıldı.
- Atatürk Bulvarı’nda 1 milyon 278 bin lira yatırımla aydınlatmalarıyla yol ve kaldırım düzenlemesiyle ışıl ışıl prestij projesi kazandırıldı.
- Demirciler ve Hükümet Caddesi’nde de yaklaşık 3,5 milyon liralık yatırımla gecesi ayrı gündüzü ayrı güzellikte prestij caddeleri Ahmetli’ye kazandırılıyor. 
- Ahmetli ilçemizde 302 bin liralık yatırımla Kendirlik-Dereköy-Karaköy-Canbazlı-İğdişli hattında toplu taşıma araçları hizmete alındı.
- İlçe genelindeki mezarlıkların güvenliği, temizliği bakım ve onarımına 640 bin liranın üzerinde kaynak harcandı. Bunun yanında 217 bin 120 lira bedelle mezarlık çevre duvarı çalışması yaparak, mezarlıkların güvenliğini asgari seviyeye çıkarıldı. 319 bin lira yatırımla da ilçe mezarlığı içerisine modern gasilhane binasının yapımı tamamlandı.
- 254 bin lira yatırımla ilçe merkezine itfaiye amirliği, 65 bin liralık yatırımla da ilaçlama deposu kazandırıldı.
 
- Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi, 177 bin lira bedelle ilçeye kazandırıldı.
- Ahmetli ilçemiz genelindeki 50 bin dekar bağ alanına hizmet veren Bağ tahmin ve erken uyarı istasyonu kuruldu.
- Gıda Bankası ve MABEM hizmetleri başarılı bir şekilde sürdürülüyor.
- Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yardım ve destekler hız kesmeden devam ediyor.
- 18 üreticimize 190 adet ana arı dağıtımı yapıldı. 
- Çiftçimize 1820 adet zeytin fidanı, 525 adet ceviz fidanı dağıtımı yapıldı. 
- Gökkaya Mahallesindeki 390 dekar arazinin sulanmasına imkan sağlayan tarımsal sulama ve ilaçlama tesisi işletmeye alındı.
- Projesi çizilen ve devlet demiryollarının üst geçit inşaatını sürdürmesi nedeniyle bekletilen Mustafa Kemal Atatürk Caddesi’de prestij proje olarak ilçeye kazandırılacak. 
 
Tek tek sıraladığımız ve geçmişten gelen sorunlara çözüm teşkil eden, vatandaşlarımızın yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefleyen, ilçeye değer katan bu yatırımların toplamı 19 milyon lirayı aştı. 
 
MASKİ’DEN 14 MİLYON LİRALIK YATIRIM
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü vasıtasıyla Ahmetli ilçesinde de yılların sorunlarını ortadan kaldırdı. Altyapısı olmayan eski adıyla köy, yeni adıyla mahallelerde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları kazandıran MASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyunun yetersiz olduğu yerleşim birimlerinde sondajlar kurdu ve verimliliği arttırmayı amaçladı. Bunun yanı sıra geçmişten günümüze ihmal edilen su depolarının sağlıklı ve güvenli hale getirilmesi ve insanlarımızın sağlığına olumsuz etki etmemesi için mahallelerde su depoları yenilendi. 5 yıllık süre zarfında MASKİ Genel Müdürlüğü vasıtasıyla Ahmetli ilçesine 14 milyon liralık yatırım yapıldı. 
 
AYNI ŞEVK VE HEYECANLA HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK
 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 5 yıllık süreçte Ahmetli’ye kazandırdıkları 33 milyonluk yatırımın hayırlı olmasını dileyerek; “İnşallah vatandaşlarımızın teveccühleri ile hem il genelinde hem de Ahmetli ilçemizde önemli ve güzel hizmetleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894