• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C

AK Parti MHP'ye Bayrak Açtı

AK Parti MHP'ye Bayrak Açtı
Bay Pas yazdı: AK Parti MHP'ye Bayrak Açtı

HAYATİ YAZICI OKUSUN!

‘AK Parti İzmir’deki İl ve İlçe Teşkilatlarını kapatsa, oyunu en az yüzde 10 artırır’ diyorum, boşuna demiyorum!

İzmir’deki parti yöneticileri, AK Parti’ye oy kaybettirmek için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar.

Sadece,  bazı antipatik parti yöneticileri yüzünden AK Parti’ye oy vermekten imtina eden çok insan tanıyorum İzmir’de.

Geçtiğimiz gün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Partisinin 81 İl Temsilcisi ile bir araya geldi.

Sayın Hayati Yazıcı, “Referanduma hazırlık” başlığı altında toplanan temsilcilere hitaben yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Hiçbir zaman hiç kimseye karşı tahkir edici söylemde bulunmayalım. Anayasa değişikliği MHP ile partimizin birlikte hazırladığı ortak tasavvurun ürünüdür. Dilimizi çok iyi kullanmalıyız. Ağzınızdan çıkan söylem hedef kitlemizi rahatsız etmemeli. Biz Türkiye'nin partisiyiz."

Deneyimli siyasetçi Hayati Yazıcı’nın ne demek istediğini, yani AK Parti’nin uygulamak istediği stratejiyi arif olan anlar.

Ama…

AK Parti’yi İzmir’de temsil eden bazı yöneticilerin bu söylemleri pek anlayabildiklerini zannetmiyorum.

Evet, Türkiye’nin önünde çok önemli bir referandum süreci var.

… Ve bu referandumdan ‘Hayır’ çıkması için 7 düvel el ele vermiş çalışıyor.

Yani bir oyun bile büyük önem arz ettiği bir halk oylaması olacak bu referandum.

‘Canım bir oyun ne önemi var ki?’ diyerek, bıyık altından gülenlerin 7 Haziran’ı bir kez daha tasavvur etmelerini tavsiye ederim.

Malumunuz MHP 2002’den bugüne ilk defa bir referandumda AK Parti ile birlikte hareket ediyor.

Haliyle bu birlikteliği içine sindiremeyen MHP’liler var. ‘Hayır’cılar  da bu kesimi kendi saflarına çekmek adına her türlü fitneyi yapıyor.

İzmir’deki bazı AK Parti yöneticileri de bilerek ya da bilmeyerek bu fitneye bir şekilde tohum salıyor.

Örneğin AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut.

AK Parti ve MHP tüm hatlarıyla referanduma kilitlenmişken,  hayallerini Aliağa’ya Belediye Başkanı olmakla süsleyen Sayın Yaşar Akbulut, medya üzerinden yerel seçim muhabbeti yapıyor.

AK Parti’nin üst düzey yöneticilerinden biri de çıkıp, ‘Yapma Başkan! Her şeyin bir yeri zamanı vardır. Şimdi sırası mı yerel siyasetin?’ demiyor!  

Sayın Hayati Yazıcı Ankara’dan “Hiçbir zaman hiç kimseye karşı tahkir edici söylemde bulunmayalım” diye çağrıda bulunurken…

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Sayın Yaşar Akbulut,  MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a söylemedik laf bırakmıyor.  

Yetmiyor!

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemde defaatle teşekkür ettiği Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelik mesnetsiz iddialarda bulunuyor.  

Kamuoyunda AK-CHP’li olarak anılan Sayın Yaşar Akbulut, Milliyetçi Hareket Partisi’nin İzmir’deki tek belediyesine saldırıyor, hem de bunu referandum arifesinde yapıyor.

Sayın Akbulut,  MHP’nin İzmir’deki hassas noktası olan Aliağa’ya saldırmakla acaba kime hizmet etmiş oluyor?

Elbette yanlışlar varsa söylenmelidir. Çünkü muhalefet kutsaldır. İktidar hata yapabilir. İktidarı hatadan döndürecek, doğruya sevk edecek olan da yine muhalefettir.

Tıpkı, ‘Anayasa çiğneniyor’ diyerek, Partili Cumhurbaşkanlığı yönünde referandumun önünü açan bilge lider Sayın Devlet Bahçeli’nin yapıcı muhalefeti gibi.

Dolayısıyla Aliağa’nın yerelde ana muhalefet lideri konumunda olan Yaşar Akbulut’un MHP’li yerel iktidara muhalefet etmesi çok doğaldır.

Hatta ve hatta Aliağa Belediye Meclis çoğunluğunun kendi partisinde olmasından dolayı kendi kendine muhalefet ediyor olsa da doğaldır.

Burada yanlış olan zamanlamadır-ki MHP’liler bu çıkışın altında kasıt olduğunu düşünüyor-

2 sayfa uzunluğundaki bu son demecinde referandumla ilgili tek bir kelime etmeyen Sayın Yaşar Akbulut’un bu tutumu referandumda tercihini  ‘Evet’ten yana kullanacağını söyleyen sade (apolitik) vatandaşları da düşünmeye sevk ediyor.

Yaşar Akbulut’un referandum arifesinde MHP’ye karşı bayrak açtığını görenler, “AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’u da ‘EVET’ demeye davet ediyoruz” şeklinde twitler atıyor.

Uzun lafın kısası…

Referandum için parti zirvelerinde kurulan AK Parti – MHP birlikteliğini İzmir’de bozan ilk isim Sayın Yaşar Akbulut oldu.

Ne yalan söyleyeyim,  AK Parti’nin İzmir’de büyümesini istemiyorlarmış gibi bir tutum sergileyen bu yöneticiler arasından referandum sürecini sabote edecek başka isimler de ortaya çıkarsa şaşırmam!

Zira siz de şaşırmayın! Çünkü bu zat-ı muhteremlerin görevi her daim CHP’yi İzmir’de egemen kılmaktır.

NOT -1-  Sayın Yaşar Akbulut, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin İzmir’deki tek belediyesine sahip çıkmayacağını mı düşünüyor?  

NOT -2-  AK Partililer sosyal medya hesaplarındaki profil ve kapak fotoğraflarını EVET görselleriyle bezerken, Sayın Yaşar Akbulut davet mi bekliyor?

NOT -3- Referandum sürecinde MHP’li Belediyeye bayrak açan Sayın Yaşar Akbulut, bu siyaset anlayışıyla kime ya da kimlere hizmet ediyor?

NOT -4-  Sayın Akbulut halk oylaması için sandık başına gittiğinde ‘Evet’ yönünde oy kullanacağını ispatlayabilir mi? Ki Aliağa kamuoyu kendisinin ‘Evet’ diyeceğinden şüphe duyuyor.  

NOT -5- Sayın Akbulut, referandumda tercihini Evet ya da Hayır yönünde kullanacağına dair samimi bir ikrarda bulunmayı düşünüyor mu?

Bay Pas - Günaydın Aliağa

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894