• BIST 9891.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 25 °C

Aliağa'da 1 Mayıs Coşkusu

Aliağa'da 1 Mayıs Coşkusu
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Aliağa'da Demokrasi Platformu öncülüğünde kutlandı. Petrol iş Aliağa Şubesi önünde bir araya gelen sendika üye ve temsilcileri ellerinde bayraklar, güne ait afiş ve pankartlarla Demokrasi Meydanı'nda doğru yürüyüşe geçtiler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Aliağa'da Demokrasi Platformu öncülüğünde kutlandı. Petrol iş Aliağa Şubesi önünde bir araya gelen sendika üye ve temsilcileri ellerinde bayraklar, güne ait afiş ve pankartlarla Demokrasi Meydanı'nda doğru yürüyüşe geçtiler.

Yürüyüşe katılan sendikalar, stk, siyasi parti temsilcileri sloganlar atarak Demokrasi Meydanı'na yürüdüler. Yürüyüş sırasında vatandaşlar ve esnaflarda alkışlarla yürüyüşe katılanlara destek verdi.

UMUT, COŞKU VE MÜCADELE KARARLILIĞI DAMGA VURACAK

1 Mayıs alanlarına  fabrikalardan atölyelerden, madenlerden ve iş yerlerinden yükselen umut, coşku ve mücadele kararlılığının damgasını vuracağını belirten Eğitim İş Aliağa temsilcisi Emre Kara: "Bugün burada bulunan sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve siyasi partiler olarak üyelerimizin coşkusunu ve kararlılığını iş yerlerimizden meydanlara taşıyoruz. İşçi sınıfının sesini sömürü ve zulme karşı, birlik ve dayanışma içinde çoğaltıyoruz" dedi.

ALIM GÜCÜMÜZ DÜŞÜYOR

Enflasyon karşısında alım güçlerinin düştüğünü ifade eden Kara :"Emekçiler açısından bir başka yıkım artan enflasyon karşısında alım gücümüzün hızla düşmesidir. Son bir yılda yoksullaştık, elimizde avucumuzda kalanı da kaybettik. Açlık sınırında yaşar hale geldik. Buna karşılık şirketler karlarına kar katıyor. Aynı dönemde ekonomi büyürken emeğin büyümeden aldığı pay düşüyor. Ekonomide çarklar işçiden alıp sermaye vermek için dönüyor. Burası 1 Mayıs meydanı, tüm değerleri üreten bizleriz, biz emekçileriz. Ürettiğimiz değerden payımızı istiyoruz. Adil bölüşüm talep ediyoruz" dedi.

EMEKÇİLERE SIRTTA KAMBUR OLARAK BAKILMAZ

Emeğin sesine kulak verilmesinin altını çizen Kara :"Kıdem tazminatımızın tartışmaya açılmasına, iş güvencemizin yok edilmesine, güvencesizleşmeye ve esnekleşmeye hayır diyoruz. Köle gibi çalışmayacağız.  Kamuda ve özelde taşeron çalışmaya son verilmesini istiyoruz. Grev hakkının erteleme kararları ile gasp edilmesine son verilmeli, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Seçim sürecinde halkımızın, işçi sınıfının ve emekçi sınıfın, işte bu gerçek sorunları tartışılmalıdır. Taleplerimize cevap verilmelidir. Emekçilere “sırtta kambur” olarak bakılamaz. Emeğin sesine kulak verilmelidir. Bugün susarsak yarın sorunlarımız daha ağırlaşacak. Bu yüzden susmayacağız" diyerek sözlerine son verdi.

Basın açıklamasının ardından kutlamalara katılanlar davul zurna eşliğinde halay çekti.1 Mayıs kutlamaları Aliağa'da olaysız bir şekilde son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894