• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İzmir 8 °C

Aliağa’da, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusu

Aliağa’da, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkusu
Aliağa Kaymakamlığı koordinesinde, Aliağa Bölge Liman Başkanlığı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi, Aliağa Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER), Alia

Aliağa Kaymakamlığı koordinesinde, Aliağa Bölge Liman Başkanlığı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi, Aliağa Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER), Aliağa Sualtı Sporları ve Yelken Kulübü’nün katılımlarıyla, Ülkemizde milli bayram olarak kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda, Aliağa da nefes kesecek yarışlar ve birbirinden renkli etkinliklerle coşkulu bir kutlama etkinliği düzenleniyor.

Pandemi süreci dolayısıyla iki yıldır gerçekleştirilemeyen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları bu yıl Aliağa Kaymakamlığı koordinesinde, Aliağa Bölge Liman Başkanlığı, İMEAK DTO Aliağa Şubesi, Aliağa Belediyesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi, ALDER, Aliağa sualtı Sporları ve Yelken Kulübü’nün katılımlarıyla Aliağa Balıkçı Barınağı’nda renkli ve heyecanlı etkinlikler ile kutlanacak.

“1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” töreni saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda, Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayacak. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edecek.  ‘Deniz Şehitleri’ anısına denize çelenk bırakılmasıyla birlikte tören sona erecek. Tören sonrası yarışmalar ve aktiviteler Aliağa Balıkçı Barınağın da saat:17.00’de başlayıp, saat: 19.00’a kadar devam edecek. Yarışmalar kürek ve halat çekme, yüzme ve 9.9 motor yarışı olarak 4 kategoride gerçekleşecek ve kategorilerde dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edilecek. 14:00 - 16:00 saatleri arası Aliağa Sualtı Sporları ve Yelken Kulübü tarafından Aliağa Balıkçı Barınağın da ‘Deniz Temizliği Etkinliği’ düzenlenecek.

İki yıldır pandemi dolayısıyla resmi tören dışında etkinlik ve yarışma düzenleyemediklerini söyleyen İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, “Nasipse bu yıl 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız. Tüm halkımızı bu coşkuya davet ediyoruz.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894