• BIST 9479.47
  • Altın 2503.351
  • Dolar 32.5935
  • Euro 34.7997
  • İzmir 20 °C

Aliağa’da Gaziler Günü Kutlandı

Aliağa’da Gaziler Günü Kutlandı
İzmir’in Aliağa ilçesinde Atatürk'e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin 99. yıl dönümü ve Gaziler Günü kutlandı.

Aliağa’da Gaziler Günü Kutlandı

İzmir’in Aliağa ilçesinde Atatürk'e mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin 99. yıl dönümü ve Gaziler Günü kutlandı.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin 99. yıl dönümü İzmir’in Aliağa ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Aliağa Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Aliağa Belediye Başkanlığı ve gaziler tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından İstiklal Marşımızın okunması ve Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesiyle tören sona erdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle kısa tutulan programa Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Hava Binbaşı Murat Günlü, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Muharip Gaziler Derneği Aliağa Temsilcisi İslam Doğan Kılıç ve gaziler, askeri erkan, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören sonrasında Gaziler ile bir araya gelen Kaymakam Ömer Karaman ve Başkan Serkan Acar,  Gazilerin her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Engelsiz Kafeye geçen ilçe protokolüne, Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı mini bir konser verdi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894