• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İzmir 17 °C

Aliağa’da Kovid-19 Denetimleri Devam Ediyor

Aliağa’da Kovid-19 Denetimleri Devam Ediyor
Aliağa’da İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge kapsamında Kovid-19 denetimlerine devam ediliyor

Aliağa’da Kovid-19 Denetimleri Devam Ediyor

Aliağa’da İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge kapsamında Kovid-19 denetimlerine devam ediliyor

Aliağa Belediyesi Zabıta ekipleri, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Aliağa Esnaf Odası’na bağlı ekipler tarafından, genelge uyarınca belirlenen yerler ve iş kollarına yönelik denetimler yapılıyor. Yeme ve içme yerleri ile şehir içi toplu ulaşım araçlarına yönelik denetimler haftanın her gününü kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek.

UYULMASI GEREKEN KURALLAR HATIRLATILIYOR
Genelge gereği Aliağa’da faaliyet gösteren restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane, kır/çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerlere denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde işletme sahiplerine yüzde 50 kapasite ile hizmet verilmesi, maskesiz müşteri kabul edilmemesi, masalar arasında bulunan sosyal mesafenin 1,5 metre olması, müşterilerin HES Kodu ile kabul edilmesi, ‘Kapasite Sınırlaması Sonrası Oturma Düzeni’ planının müşterilerin görebileceği şekilde asılması gerekliliği konusunda bilgilendirmeler yapıldı. 

‘Haftalık Tematik Denetimler’ genelgesi kapsamında ‘Dinamik Denetim Modeli’ uygulaması adıyla hafta boyunca gerçekleştirilecek denetimlerin takvimi ise şöyle;

19 Mart Cuma: Yeme İçme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, düğün ve/veya nikah salonları, lunapark/tematik parklar.
20 Mart Cumartesi: Yeme İçme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, Cadde, sokak, meydan, sahil bandı gibi yerlerde mesafe ve maske denetimi, AVM'ler, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler.
21 Mart Pazar: Yeme İçme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, Otel ve konaklama tesisleri, kayak otelleri ve tesisleri, Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları ile havalimanı/gar/otogar gibi yerler.
22 Mart Pazartesi: Yeme İçme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, Okullar(yemekhane ve kantinler dahil), okul servisleri araçları.
23 Mart Salı:Yeme İçme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, İnternet kafeler/salonları, ganyan, iddia ve milli piyango bayileri, Berberler/kuaförler/güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar, masaj salonları.
24 Mart Çarşamba: Yeme İçme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, Organize sanayi bölgeleri, fabrika ve üretim tesisleri, Hali sahalar/spor tesisleri ile cami ve mescitler.
25 Mart Perşembe: Yeme İçme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, Kahvehane, kıraathane, kır/çay bahçesi, dernek lokali gibi umuma açık yerler.

aliaga_kovit_denetimleri_2.jpgaliaga_kovit_denetimleri_3.jpgaliaga_kovit_denetimleri_4.jpg

//EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894