• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İzmir 15 °C

Aliağa'da "Yayalar için 5 adımda güvenli Trafik "tanıtımı yapıldı

Aliağa'da "Yayalar için  5 adımda güvenli Trafik "tanıtımı yapıldı
Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Kaymakam Ömer Karaman eşliğinde İçişleri Bakanlığı tarafından 7-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla hayata geçirilen ‘5 Adımda Yaya Güvenliği’ projesi Vatandaşlara anlattı.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı  ekipleri  Kaymakam Ömer Karaman  eşliğinde  İçişleri Bakanlığı tarafından 7-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla hayata geçirilen ‘5 Adımda Yaya Güvenliği’ projesi  Vatandaşlara anlattı. Kaymakam Ömer Karaman , “Amacımız trafik kurallarına uyulması yönünde vatandaşımızın dikkatini çekmek” dedi

Karayolları Trafik Haftası dolayısıyla ’Yayalar için 5 adımda güvenli trafik’ kampanyasının tanıtımı Aliağa İlçesinde  yapıldı.

Hükümet caddesi ziraat bankasında  kavşağında  yapılan trafik uygulamasıyla  yol kullanıcılarını  bilgilendirildi.Aliağa ilçe Kaymakamı  Ömer Karaman ,beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu  ve İlçe  Jandarma Komutanı Yusuf Can Göz ile vatandaşlara broşürler dağıtarak  , 5 Adımda Yaya Güvenliği’ kampanyası çerçevesinde yayaların yaya yolu veya banketleri tercih etmeleri, karanlıkta açık renk elbise giymeleri veya ışık taşıyarak görünür olmaları, ışıklı trafik cihazlarının bulunduğu yerlerde ışıkların yönlendirmesiyle hareket etmeleri, karşıdan karşıya geçişlerde yaya ve okul geçidiyle kavşak giriş ve çıkışlarını kullanmaları, yoldayken trafiğe odaklanmak için cep telefonuna bakmamaları ve kulaklık kullanmamaya özen göstermeleri konularında Yayaların trafikte uyması gereken kurallarla ilgili bilinçlendirdi.

"Trafikte yaya güvenliği için 5 adım var"

Trafikte beş adım kuralını yayalar ile paylaşan Aliağa Kaymakamı ı Ömer Karaman , yaya geçişlerinin kullanımının öneminden bahsederek" Önceliğimiz tüm vatandaşlarımız için karayollarında daha düzenli ve güvenli trafik ortamını sağlamak, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarını azaltarak can kayıplarını önlemek, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamaktır. Bugünde yayalarımızla ilgili olarak trafikte yaya güvenliği için 5 adım var. Konuyla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek üzere bugün uygulama yapıyoruz. Vatandaşlarımızın yaya geçitlerini kullanmaları,görünür olmaları, trafik ışıklarına dikkat etmeleri ve geçerken yola odaklanmasına dikkat çekiyoruz. Bu konuda özellikle gençlerimizin yürürken telefon kullanmalarının önüne geçmek istiyoruz. Bu konuda bir farkındalık oluşturmak için  hükümet caddesinde  ziraat bankası kavşağında  bulunan  yaya geçitlerinde  uygulama yaptık  Ben tüm vatandaşlarımızın Trafik Haftasını kutluyorum " dedi

"Hedefimiz sıfır kaza sıfır can kaybı sıfır yaralanma"

 Vatandaşların Trafik kurallarına uyarak kazaların azalacağını vurgulayan Karaman , “Trafik kuralları yapılan bilimsel  ve araştırmalar  sonuçlunda düzenlenen  kurallardır. Vatandaşlarımız bunun bilincinde olmalı. Vatandaşlarımız mutlak suretle trafik kurallarına uymak zorundadırlar.Trafikteki  Bütün kurallara uyduğumuz zaman trafik kazalarında hem can kaybını hem de yaralanmaları en aza indirmiş oluruz. Tüm ülkemizde olduğu gibi İlçemiz  de yapılan çalışmalarla birlikte hem ölümlü hem de yaralanmalı trafik kazalarında çok önemli düşüşler oldu. Nitekimde  Tabi ki hedefimiz sıfır trafik kazası sıfır can kaybı sıfır yaralanma ama bunlara dikkat edersek en azından bunların hepsini en düşük seviyeye indirme imkanına kavuşmuş olacağız. Bunları bundan sonra biz daha sıkı bir şekilde hem kampanyalarımıza devam edeceğiz hem de trafik kontrollerimize devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı bilgilendirmeye, bilinçlendirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.”

“Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" mottosu;

1-Adım“YAYA YOLUNDA İLERLE; Yürürken yaya yolu veya banketleri tercih edelim.”

2-Adım“GÖRÜNÜR OL; Karanlıkta açık renk elbise giyelim veya ışık taşıyalım. ”

3-Adım TRAFİK IŞIKLARINI TAKİP ET; Işıklı trafik cihazlarının bulunduğu yerlerde ışıkların 4-yönlendirmesiyle hareket edelim. ”

4-Adım“YA YA GEÇİDİNİ KULLAN; Karşıya geçişlerde veya yaya ve okul geçidiyle kavşak giriş ve çıkışlarını kullanalım.

5-Adım “YOLA ODAKLAN; Yoldayken trafiğe odaklanmak için cep telefonuna bakmayalım, kulaklık kullanmamaya özen gösterelim. ” adımlarıyla öncelikle yayalar ve tüm vatandaşlarımızı bilgilendirmek maksadıyla kuramlarımızla birlikle görev başındayız.

 İsmail Hakkı Ergün/İHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894