• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 20 °C

Aliağa'nın En Büyük Sorunu İşsizlik

Aliağa'nın En Büyük Sorunu İşsizlik
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 2000’li yılların flaş siyasetçisi Yücel Karaşan’ın, 2 günden bu yana gazetemize yaptığı açıklamalar Aliağa’nın siyasetine yön verirken yakın tarihe de ışık tuttu. Karaşan, Petkim’e her ay Aliağa dışından eleman alındığı

YÜCEL KARAŞAN; ALİAĞA’NIN EN BÜYÜK SOSYAL SORUNU İŞSİZLİK

BELEDİYE TOPLU KONUT ALANLARI ÜRETMELİ

GENÇLERİN SANAYİDE İSTİHDAMI İÇİN BELEDİYE TÜM GÜCÜNÜ VE YETKİSİNİ KULLANMALI

TECRÜBELİ POLİTİKACI YÜCEL KARAŞAN’DAN

BAŞKAN ADAYLARINA ALTIN TAVSİYELER

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 2000’li yılların flaş siyasetçisi Yücel Karaşan’ın, 2 günden bu yana gazetemize yaptığı açıklamalar Aliağa’nın siyasetine yön verirken yakın tarihe de ışık tuttu. Karaşan, Petkim’e her ay Aliağa dışından eleman alındığını iddia ederek, Belediye Aliağa’daki gençlerin bu kuruluşlarda istihdam edilmesi için elindeki tüm yetkiyi ve gücü kullanmalıdır. Bu sanayi kuruluşlarında çalışanların büyük çoğunluğu Aliağa’nın işsiz gençleri olmalı.” Dedi.

Belediye Toplu Konut Alanları Üretsin

Aliağa Belediyesi’nin işsizlikle beraber konut sorununa da el atması gerektiğini savunan Karaşan, “Şakran cezaevinde 5 bin personel çalışıyor. Bu personel şu anda Aliağa, Şakran, Bergama, İzmir gibi yerlerde oturuyor.  Petkim, Tüpraş var. Belediyenin TOKİ gibi bir toplu konut alanı üretmesi, arsa açması lazım. Aliağa Belediyesi bu konuda bir öncülük yapabilir. Konut üretme zor ama onu da yapabiliyorsa çok iyi olur. Kooperatiflere yardımcı olabilir.” Dedi.

Yeni Belediye Binası yapılmalı

“Bundan sonraki Belediye Başkanı ilk olarak Yeni bir belediye hizmet binası yapmalı.” Diye konuşan Karaşan, “Mevcut bina ihtiyacı karşılayamıyor. Aliağa’ya yakışmıyor. Aliağa’nın önemli bir ihtiyacı da otogar. Bir santral Garajın olması lazım. Karayollarının olduğu yere olabilir.” Dedi.

Başkan Adaylarına altın öneriler

Siyasi partilerin Belediye kadrolarını oluşturacak olan Adaylardır. Bir belediye başkan adayının Meclis listesini yaparken, kadrosunu oluştururken, tüm toplum kesimlerinden temsilcileri alması gerekir.” Diye konuşan deneyimli politikacı Yücel Karaşan, “Çiftçi, köylü, işçi, esnaf, avukat, doktor, inşaat mühendisi, tüccar gibi her meslek ve toplum kesiminden isimlerle kadro kurulmalı. Sadece parmak kaldıracak adamlarla listeler doldurulmasın. Kadrolar, Aliağa’nın önünü açacak akil insanlardan oluşmalı. Kadınlar, gençler listelerde yer bulmalı. Listelere alınacak isimlerin toplumda ılımlı, pozitif yaklaşıma sahip olmaları gerekiyor.” Dedi.

Kırgınım; Hayat çok acımasız

Aliağa’nın çekirdekten yetiştirdiği siyasetçilerden Yücel Karaşan, yaşadıklarına ve Aliağa’ya ilişkin hissettiklerini samimi cümlelerle dile getirdi. “Söylemek istediğim çok şeyler var ama zaman erken. İleriki günlerde söylerim” diyen Karaşan, “15 yaşından beri siyaset yaptım. 54 yaşındayım. Ben siyasete küstüm aslında. Kırgınlığım, küskünlüğüm var. Zaman ne gösterir bilemiyorum. Hayat çok acımasız. Böyle olmaması lazım. Aliağa’da iyilik yapmadığım insan sayılıdır. Şimdi işime gücüme bakıyorum. Kaybettiğim yılları kazanmaya çalışıyorum. Etrafımdaki insanlara bakıyorum; kimler var, kimler kalmış. İyi gün dostum kim, kötü gün dostum kim?” dedi.

PAZARTESİ:

YÜCEL KARAŞAN’IN ALİAĞA SİYASETİNİ MASAYA YATIRDIĞI RÖPORTAJI VİRGÜLÜNE DOKUNMADAN YAYINLIYORUZ.. KAÇIRMAYIN…

YÜCEL KARAŞAN'IN DİĞER AÇIKLAMALARI  TIKLA OKU

ALİAĞA BELEDİYESİ YOLSUZLUKLA ANILMADI

https://www.gunaydinaliaga.com/news_detail.php?id=8915

MHP, SİYASİ AÇIDAN BİR ADIM ÖNDE

https://www.gunaydinaliaga.com/news_detail.php?id=8916

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894