• BIST 9524.59
  • Altın 2492.847
  • Dolar 32.5154
  • Euro 34.7265
  • İzmir 20 °C

Alto Başkanı Saka Velilere Mesleki Ve Teknik Eğitimin Önemini Anlattı

Alto Başkanı Saka Velilere Mesleki Ve Teknik Eğitimin Önemini Anlattı
“Kendimi ve Çevremi Tanıyorum, Mesleğimi Seçiyorum”

ALTO BAŞKANI SAKA VELİLERE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN ÖNEMİNİ ANLATTI

 

Aliağa Ticaret Odası ve Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü “Kendimi ve Çevremi Tanıyorum, Mesleğimi Seçiyorum” adlı proje kapsamında henüz tercih dönemi gelmemiş 8. Sınıfta öğrenim gören öğrencilerin velilerine “İlçemizde Ara Eleman İhtiyacı ve Meslek Liselerinin Önemi” konulu bir seminer düzenlendi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sami Balcı ve Petkim Akademi İnsan Kaynakları Uzmanı Hasan Süer’in konuşmacı olduğu konferansa, Aliağa'daki 8. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin velileri katılım gösterdi.

Seminerde konuşan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Her yıl sayısı milyonlara varan gencin üniversite kapılarında hayal kırıklığı ve maceraya atıldığını ifade ederek, “Bu büyük sosyo ekonomik sorunu çözmenin ön şartı, mesleki ve teknik eğitime ağırlık vermekten geçer. Sanayici ile koordineli çalışan mesleki teknik liselerin artırılması ve yüksekokulların cazip hale getirilmesi, öğrenci ve velilerin mesleki eğitime önem vermesiyle hem sanayicinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılanır hem de işsizlik sorununa katkıda bulunulur” dedi.

Sanayicilerden çok miktarda nitelikli teknik personel talebi olmasına rağmen öğrencilerin ve ailelerin mesleki eğitime gerekli önemi vermediğini vurgulayan Saka, “Bu talebe rağmen gençlerin büyük bölümü, teknik ya da ara eleman niteliğindeki işlere yeterince değer vermiyor ve işsizlik ortaya çıkıyor. Asıl sorun buradaki algıda. Bu algının değişmesi gerekiyor. Ortaokulun sonlarına doğru, gelecek planları yapmaya başlayan öğrencilerimizin ve velilerinin mesleki ve teknik eğitim kurumlarının başarısızlığın sonucu değil lise eğitiminin bir diğer alternatifi olduğunu bilmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Oda olarak, bölgede nitelikli iş gücünün artırılmasına yönelik olarak bölgedeki tüm kurum ve kuruluşlarla da işbirliği projelerini hayata geçirmeye her zaman hazır olduklarını belirten Saka, Nitelikli teknik personel eksiği olduğunu ifade eden kurumların da, bölgedeki eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak açılacak kurslarla ara personel kaynağının oluşturulması noktasında desteklerinin önemli olduğunu aktardı.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sami Balcı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın son yıllarda mesleki eğitime oldukça önem verdiğini ifade ederek, “Bakanlığımızın eğitimdeki genel politikası; yüzde 70 mesleki eğitim, yüzde 30 akademik eğitimdir. Aliağa da lisede okuyan öğrenci sayımız 4541’dir. Bunun 1926 öğrencisi meslek liselerinde okuyor. Yani yüzde 44.41. Aliağa Bakanlığımızın koymuş olduğu hedefin altında olmakla birlikte Türkiye ortalamasının ise oldukça üstünde” şeklinde konuştu.

Günümüz rekabet dünyasında işletmeler için nitelikli insan gücüne sahip olmanın önemli bir olgu olduğunu ifade eden Petkim Akademi İnsan Kaynakları Uzmanı Hasan Süer ise, “Mesleki ve teknik eğitimin önemi yadsınamaz bir gerçek. Meslek liselerinde ve meslek yüksekokullarında verilecek eğitimlerin iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda gözden geçirilmesi bu okul mezunlarının da sanayi ve ticaret sektörlerinde tercih edilen personeller olarak daha hızlı bir şekilde istihdam edilmesini kolaylaştıracaktır” dedi.

Toplantının sonunda Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, projeye katılım göstererek destek olan Petkim’e teşekkür etti. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894