• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İzmir 18 °C

Arı­cı­lık “Bü­yük­şe­hir” des­te­ği ile yay­gın­la­şı­yor

Arı­cı­lık “Bü­yük­şe­hir” des­te­ği ile yay­gın­la­şı­yor
Kır­sal­da­ki üre­ti­ci­le­re des­te­ği­ni sür­dü­ren İzmir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, son ola­rak Öde­miş, Tor­ba­lı, Kiraz, Ba­yın­dır, Ber­ga­ma, Urla ve Men­de­res’te 350 üre­ti­ci­ye önce arı­cı­lık eği­ti­mi verdi
Kır­sal­da­ki üre­ti­ci­le­re des­te­ği­ni sür­dü­ren İzmir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, son ola­rak Öde­miş, Tor­ba­lı, Kiraz, Ba­yın­dır, Ber­ga­ma, Urla ve Men­de­res’te 350 üre­ti­ci­ye önce arı­cı­lık eği­ti­mi verdi; ar­dın­dan arılı kovan ve arı­cı­lık ekip­ma­nı da­ğıt­tı. İzmir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Tunç Soyer’in ta­li­ma­tıy­la Bü­yük­şe­hir, özel­lik­le ka­dın­la­ra ve genç­le­re iş im­ka­nı sağ­la­mak için önü­müz­de­ki gün­ler­de Tire, Ke­mal­pa­şa, Me­ne­men, Foça ve Ali­ağa il­çe­le­rin­de eği­tim ça­lış­ma­la­rı­na baş­la­ya­cak.

Kır­sal­da kal­kın­ma­yı sağ­la­mak üzere her türlü ta­rım­sal üre­ti­mi des­tek­le­me he­de­fiy­le yola çıkan İzmir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si, arı­cı­lık fa­ali­yet­le­ri­ne de özel bir önem ve­ri­yor. Son ola­rak Ba­yın­dır, Öde­miş, Ber­ga­ma, Tor­ba­lı'nın Ah­met­li, Kiraz Do­kuz­lar ve Ol­gun­lar, Urla'nın Bar­ba­ros ve Men­de­res'in Efem­çu­ku­ru ma­hal­le­le­rin­de 167’ki kadın 350 köy­lü­ye arı­cı­lık eği­ti­mi ve­ril­di. Eği­ti­me ka­tı­lan 350 üre­ti­ci­ye top­lam 1.310 adet arılı kovan, 654 adet boş kovan ve arı­cı­lık ekip­man­la­rın­dan ve mas­ke­den olu­şan top­lam 350 takım arı cılık mal­ze­me­si da­ğı­tıl­dı. Arı­cı­lık ya­pa­rak ge­çim­le­ri­ni sağ­la­ma­ya baş­la­yan çift­çi­le­rin yüz­le­ri gü­ler­ken, İzmir Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ekip­le­ri Baş­kan Soyer’in ta­li­ma­tıy­la pro­je­yi yay­gın­laş­tır­mak için kol­la­rı sı­va­dı. Tire ve Foça’da ilk kez arı­cı­lık eği­ti­mi ver­me­ye ha­zır­la­nan Bü­yük­şe­hir’in prog­ra­mın­da bu yıl Ke­mal­pa­şa, Ali­ağa, Me­ne­men il­çe­le­ri yer alı­yor.

Genç üre­ti­ci­ler teş­vik edi­li­yor
Arı­cı­lı­ğın des­tek­len­me­si ça­lış­ma­la­rı kap­sa­mın­da 17 il­çe­de, Ka­ra­bu­run, Urla, Kınık, Bey­dağ, Men­de­res, Se­fe­ri­hi­sar, Sel­çuk, Ba­yın­dır, Ber­ga­ma, Ke­mal­pa­şa, Di­ki­li, Ali­ağa, Kiraz, Tor­ba­lı, Çeşme, Me­ne­men ve Öde­miş’te 1035’i kadın 1656 üre­ti­ci­ye 6490 adet arılı kovan, 3400 boş kovan ve mal­ze­me des­te­ği sağ­lan­dı. 35 yaş altı 320 genç üre­ti­ci eği­tim­den ge­çi­ri­le­rek arı­cı­lı­ğa özen­di­ril­di ve genç­le­re yeni bir iş ka­pı­sı oluş­tu. Kır­sal­da ya­şa­yan kadın üre­ti­ci­le­re ko­lay­lık­la ulaş­mak ve eği­tim ver­mek için mobil eği­tim aracı kul­la­nıld ı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894