• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İzmir 22 °C

Aydın'da Minik Mucitler Hünerlerini Sergiledi

Aydın'da Minik Mucitler Hünerlerini Sergiledi
Aydın’ın Karpuzlu ilçesinin ilk TÜBİTAK Bilim Fuarı, Tekeler Ortaokulu’nda gerçekleşti. Şenlik havasında geçen fuarda, minik mucitler hünerlerini sergiledi

AYDIN'DA MİNİK MUCİTLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Aydın’ın Karpuzlu ilçesine bağlı Tekeler Mahallesi’nde bulunan Tekeler Ortaokulu öğrencileri tarafından İlçede ilk defa düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, 25 Mayıs 2016 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan fuarın açılışına, Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ağırol, Karpuzlu İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Doğangüneş, İlçe Emniyet Amiri Özcan Özkan, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Tekeler halkı ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tekeler Ortaokulu Müdürü Hasan Aydoğan, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın Karpuzlu’da ilk defa düzenlendiğini vurgulayarak, Tekeler Ortaokulu’nun örnek okul olduğunu belirtti. Aydoğan, TÜBİTAK projelerinin yanı sıra Erasmus+ ve Beyaz Bayrak çalışmalarıyla da dikkat çektiklerini ifade ederek “Tekeler Ortaokulu, güçlü kadrosuyla başarılarını arttırmaya devam edecektir.” dedi.

Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ağırol, Tekeler Ortaokulu’nun yaptığı çalışmalar ile adından söz ettirdiğini dile getirirken, çocukların bilimsel çalışma içinde olmalarının mutluluk verici olduğunu söyledi. Ağırol, özverili çalışmaları için Okul yönetimine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, bilimsel düşünmenin önemine değinerek bilimin, genç bireylere kazandırılması gerektiğini savundu. Öğrencilerin üzerindeki yarışma baskısının ise bilimin eğlenceli tarafıyla kaldırılabileceğini işaret eden Arık, bilim fuarının, öğrencilerdeki bilimsel heyecan ve yaratıcılık özelliklerinin gelişmesine katkı sağlayacağını ileri sürdü.

Açılış konuşmalarının ardından Tekeler İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Ekibi’nin sergilediği oyunlar ve ritim gösterisi büyük beğeni toplarken stantları dolaşan Kaymakam Yusuf Arık, projeler hakkında minik mucitlerden bilgi aldı. Kırk yedi projenin sergilendiği fuarda, öğrencilerle yakından ilgilenen Arık, “Öğrencilerin yapmış olduğu birbirinden farklı icatları çok başarılı buldum. Bizler her zaman böyle faydalı ve başarılı projelerin düzenlenmesine destek verdik. Bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.  / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894