• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Baba Hakkı Geliyor

Baba Hakkı Geliyor
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa CHP’de Belediye Başkan Aday adayı 7, Meclis Üyesi Aday Adayı 73 oldu. Cumhuriyet Halk Partisi, ülke genelinde olduğu gibi Aliağa’da da Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği aday adaylığı sürecini tamamladı.

ALİAĞALILARIN İSTEĞİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ

BABA HAKKI GELİYOR

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa CHP’de Belediye Başkan Aday adayı 7, Meclis Üyesi Aday Adayı 73 oldu. Cumhuriyet Halk Partisi, ülke genelinde olduğu gibi Aliağa’da da Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği aday adaylığı sürecini tamamladı. Belediye Başkanlığına Aday adayı olacak mı? olmayacak mı? diye merakla beklenen eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, sürecin songünü düzenlediği basın toplantısıyla aday adayı olduğu açıkladı. Ülkü, “Aliağa halkı ‘Düzeltirse Hakkı Ülkü düzeltir’ diye bir slogan üretti. Kamuoyu aday olmam için baskı yaptı. Aliağa halkı istediği için adayım” dedi. Sürecin tamamlandığı saatte Aliağa CHP’de Belediye Başkan adayı sayısı 7, Belediye Meclis Üyeliği sayısı ise 70 olduğu açıklandı.

CHP’de belediye başkanlığı ve belediye meclis üyliği için aday adaylığı süreci tamamlandı. İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Aliağa’da belediye başkan aday adaylığı için; Özlem Şan Oğuzhan, Barış Eroğlu, Hayal Han, Tamer Karaman, Turgut Oğuz, Tolga Sezer ve Hakkı Ülkü başvuruken, Belediye Meclis üyeliği için ise 70 kişinin başvurduğunu açıkladı.

ÜLKÜ, ‘HALKIN İSTEĞİ ÜZERİNE ADAYIM’

Aliağa CHP’de Belediye Başkanlığı aday adaylığı için ‘Başvuracak mı, vurmayacak mı’ diye merakla beklenen Hakkı Ülkü, aday adaylığı için son başvuran isim oldu. Sürenin dolmasına yarım saat kala Aliağa belediye başkanılığı için adaylık başvurusuna eşi Havva Ülkü ile birlikte gelen Hakkı Ülkü’yü partide kalabalık bir partili topluluğu karşıladı. “Ben öyle şaşalı bir başvuru düşünmemiştim” diyen Ülkü, Eşi Havva Ülkü ve İlçe Başkanı Özcan Durmaz ile birlikte parti toplantı salonunda yaptığı basın toplantısının ardından aday adaylık başvurusunu yaptı. Basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Bu da gösteriyor ki, Mart 2014’de yapılacak olan seçimleri kazanacağız. Başvuran aday adaylarımızın her biri birbirinden değerli. Talebimiz, adayların ön seçim veya eğilim yoklaması ile belirlenmesidir. Ama genel merkezimizin takdiri doğrultusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz. Kim aday olursa örgüt olarak var gücümüzle çalışacağız” dedi.

ÜLKÜ, ‘AMACIM OMBUDSMANLIK YAPMAKTI’

Adaylık başvurusu sırasında ilk belediye başkanlığı için aday olduğu yılların heyecanını duyduğunu belirten Hakkı Ülkü, niçin aday adayı olduğunu şu sözlerle anlattı; “Böyle bir kalabalığı karşımda görünce ister istemez 20-25 yıl önceki heyecanı duymayı başladım. Bu dönem, onca yıl belediye başkanlığı yapmış, milletvekilliği yapmış bir arkadaşınız olarak, burada olabilecek olan aksaklıkları ve eksiklikleri gidermek için ombudsmanlık görevi yapmak amacındaydım. Onun içinde Aliağa Belediyesi nezdinde girişimlerde bulunmuştum ama onlar ombudsmanlığımdan yararlanmak istemediler. Bu boşluk esnasında iki okul bitirdim. Tabii süreçte, arkadaş edindiğim gençler kendileriyle siyaset konuştuğumda, bana ne olursun aday ol dediler. Onların da teşvikiyle ve ruhsal olarak kendimi de yenilediğimi düşünerek ve kendimi de genç hissederek; buradaki halkın teveccühünü de gördüğümden dolayı ombudsman kararımı değiştirip tekrar burada, ‘Düzeltirse Hakkı Ülkü düzeltir’ sözüne kulak verip bir çok arkadaşa danışarak başvuruda bulunmayı yeğledim”

hakki-ulku-baba.jpg

‘ZORLUKLAR GÖRDÜM, HEPSİ İLE BAŞ ETTİM’

Belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde yaşadığı zorluklardan, gördüğü iktidar baskılarından anektodlar anlatan Hakkı Ülkü, aday adayı olduğu görevin ne kadar zor olduğunun altını çizdi. Ülkenin içinde bulunduğu durumu kısaca üzetleyeh Ülkü, “Günümüzde belediyeleri yönetmek oldukça zordur. Çünkü iktidar baskısı hiçbir dönemde görülmemiş kadar ağırdır. Ülke öylesine bir duruma sürüklenmiştir ki adeta Ortadoğu cehenneminde zorla ve Başbakanımızın ne yaptığını bilmez halde sağa sola saldırmasıyla bütün ilişkiler koptu. Savaşa sürükleniyor ülkemiz. Bir yandan ormanları, kıyıları, dereleri yağmalıyorlar sonra da ağlar gibi yapıyorlar. Bilimi yasaklıyorlar, ülkeyi karanlığa gömmek istiyorlar. Asıl hedefleri sünni mezhebine dayalı ümmetçiliktir. Dış politikamızın “Yurtta Barış Dünyada Barış” olan yönünü yurtta kan dünyada ateş biçimine dönüştürmeye çalışıyorlar. Hak ve özgürlükler bir tarafa yargıyı kendi istemleri doğrultusunda kullanıyorlar. Kendi polisine biber gazı, cop kullandı diye ödül veriyor, Mısır’daki polisi eleştiriyor. Bu her zaman böyle olmuştur. Ama biz tüm bunlara rağmen geçmişten gelen birikimimizle bu zorlukları aşacağız. Bizler ve onlar diye kimseyi ayırmadan herkese eşit hizmet götüreceğiz” dedi.

‘İÇİM ACIYOR’

Aliağa’nın bir çok değerlerinin geçtiğimiz süre içerisinde yok edildiğini ifade eden Hakkı Ülkü, Aliağaların ve Aliağa’nın bunu hak etmeğini ve bunu yapanların Aliağa halkına hesap vermesi gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Geçmişimizle ve geçmişte yapmış olduğumuz hatalarla da hesaplaşacağız. Ama bu arada kirli işlere bulaşmış koca bir Aliağaspor’u satmış, kömürleri yutmuş, şirketi batırmış olan kişilerden de hesap soracağız. Yeter ki halkımız kişisel egolarını ortak amaçlarının önüne çıkarmasın. Yeter ki ben olmasam hiç bir şey yapamazlar demeyin, yeter ki enerjinizi tartışarak tüketmeyin, yeter ki kazanmanızı yanınızdaki arkadaşlarınızın kaybından beklemeyin ve en önemlisi de örgütsel çalışmanın ne demek olduğunu iyice özümseyin. Her şey değişir”

NASIL BER BELEDİYECİLİK?

Hakkı Ülkü, konuşmasının sonunda nasıl bir belediyecilik ve Aliağa için neler yapmayı düşündüğü konusunda şu ipuçlarını verdi; “İnsan odaklı toplumcu belediyecilik en büyük hedefimizdir. Bugünkü kent konseyleri, yönetmelikleri itibariyle toplumcu belediyeciliğe uymamaktadır. O nedenle biz halk meclisleri kuracağız. İnsan odaklı toplumcu belediyecilik en büyük hedefimizdir. AVM’cilik değil, betonlaşma değil, yandaşa rant aktaran değil, yaşlının, çocukların, kadınların, engellilerin yakın dostu olan kısacası halkına yakın olan bir belediyecilik anlayışına sahip olacağız. Bir belediye başkanı yönettiği kentin halkına karşı dürüst, açık sözlü ve bilgilendirici olmalı. Kendisiyle aynı görüşte olmayanlara karşı nazik ve saygılı olmalı. Belediye bütün çalışanlarıyla birlikte saydam olmalı. İhaleler sadece resmi ilanlarla geçiştirilmemeli halka anlatılmalı. Bu nedenle Halk Meclislerinin kurulmasıyla beraber ihtisas komisyonları oluşturmayı düşünüyoruz. Bu komisyonları iyi öğrenim görmüş, güvenilir, parti program ve politikalarını özümsemiş, sorunların çözümünü parti programına göre düşünen, algılayan anlatan hızlı ve olumlu diyalog kurabilen, halkın sorunlarını çözmeye çalışan uzman temsilciler seçeceğiz. Bu komisyonlar esnaf ve çalışanları, çevre ve trafik, sağlık ve engelli, kültür ve sanat, deprem ve afet, spor ve eğitim, hukuk, gençlik, bütçe, kadın, çocuk olarak sıralanabilir. Öyleyse nasıl bir belediye düşleyelim. Ülkemdeki tüm insanların hiç bir ayrım duvarı arkasına düşmeden, kendi ırkı, kendi inanışı, kendi kültürü ile var olduğu bir yaşamı sürdürmeleri için eğitimde, adalette, sağlıkta, insan olmanın tüm temel ihtiyaçlarında, hiçbir ayrısı gayrısı olmayan, herkesin birbirini dinlemeyi, anlamayı anladığını beğenmese de saygı göstermeyi bildiği, yazgıları farklı olsa da yaşamda sahip olduğu haklarda hiçbir farka maruz kalmayan çocuklarımızın yaşadığı bir Türkiye’yi düşlüyorum. Bunu gelin hep beraber ilçemizde başlatalım” Hakkı Ülkü aday adaylığı açıklamsının ardından partililerle bol bol fotoğraf çektirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894