• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İzmir 8 °C

Belgesel Film Akşamında Geçmişe Yolculuk

Belgesel Film Akşamında Geçmişe Yolculuk
Usta Yönetmen Yurdakul Kabasakal’ın; Festival Fokai, Foça Foça 80, Balıkçının Gözyaşları

Usta Yönetmen Yurdakul Kabasakal’ın; Festival Fokai, Foça Foça 80, Balıkçının Gözyaşları, Her Kıyı Ayrı Bir Yaşam, Komutan Fokus’un Fokları ve Minik Badem Foça’dan Geçti isimli belgesel filmleri, 22 Mart Cuma akşamı Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gösterildi.

Foça’nın coğrafi, arkeolojik, turistik ve kültürel özelliklerini anlatan filmler; Foçalılara geçmiş günlerini de hatırlatırken, duygusal anlar yaşattı.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Belgesel Film Yönetmeni Yurdakul Kabasakal’a teşekkür plaketini takdim eden Foça Belediye Gökhan Demirağ; ‘‘Foça’mızın kültür ve sanat hayatına yaptığınız eşsiz katkılarınızdan dolayı şükranlarımızı sunarız’’dedi.

Film gösterimleri öncesinde, Yönetmen Yurdakul Kabasakal, düşüncelerini izleyiciler ile paylaştı. İlk kez 1964 yılında Foça’ya geldiğini belirten Yurdakul Kabasakal; ‘‘Askerlik görevim dolayısı ile haritacılık yapıyordum. Foça’ya âşık oldum. O günden bugüne Foça ile hiçbir zaman maddi ve manevi bağım kopmadı. Baki kalan kubbede hoş bir sadadır mantığı ile elimdeki her türlü malzemeyi ve mesleğimi Foça’da icra ederek bugünlere kadar geldim. Bu duyguları benimle paylaşan insanlara sevgi, saygı ve teşekkürlerimi sunuyor, vefat edenlere rahmet diliyorum. Bunların her biri bir değer, Foça’nın renkleriydi. Belki çoğunuzdan fazla burada bu renkleri yaşamış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizlerle de bu mutluluğu paylaşmak istiyorum’’ dedi.   /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894