• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İzmir 18 °C

Bilim, Satın Almaya Nasıl Karar Verdiğimizi Araştırıyor

Bilim, Satın Almaya Nasıl Karar Verdiğimizi Araştırıyor
Bireylerin satın alma davranışlarını inceleyen nöropazarlama, ülkemizde yeni gelişen bir alan olarak dikkat çekiyor. Üsküdar Üniversitesinde iletişim, nörobilim, pazarlama

BİLİM, SATIN ALMAYA NASIL KARAR VERDİĞİMİZİ ARAŞTIRIYOR

Bireylerin satın alma davranışlarını inceleyen nöropazarlama, ülkemizde yeni gelişen bir alan olarak dikkat çekiyor. Üsküdar Üniversitesinde iletişim, nörobilim, pazarlama ve psikoloji olmak üzere dört önemli temel üzerinde verilen Nöropazarlama Yüksek Lisans Programı’nda sektör deneyimine sahip uzmanlar da ders veriyor. Kuramsal dersler nöropazarlama laboratuvarında uygulamalı eğitimle pekiştiriliyor.

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Ensitüsü’ne bağlı gerçekleştirilen Nöropazarlama Yüksek Lisans Programı’na yeni kayıtlar devam ediyor.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, dünyada son birkaç yıldan beridir konuşulmakta ve uygulanmakta olan, Türkiye’de ise çok daha kısa bir geçmişi bulunan Nöropazarlama alanında ilk ve tek yüksek lisans eğitimini veren üniversite olduklarını söyledi.

ALANINDA UZMAN İSİMLER DERS VERİYOR

Dördüncü yılına giren Nöropazarlama Yüksek Lisans Programı’nın ilk ve tek olmanın avantajını kaliteye dönüştürerek yoluna devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Nazife Güngör, “İletişim, nörobilim, pazarlama ve psikoloji gibi dört temel alan üzerine yapılandırılan Nöropazarlama Yüksek Lisans Programında, kendi alanlarında dünyada ve Türkiye’de tanınmış bilim insanları ve sektör deneyimine sahip uzmanlar ders vermektedir” diye konuştu.

NÖROPAZARLAMA LABORATUVARINDA UYGULAMALI EĞİTİM

Programda verilen kuramsal derslerin nöropazarlama laboratuvarında uygulamalı eğitimle pekiştirildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Nazife Güngör, “Son cihazlarla donatılmış Nöropazarlama Laboratuvarındaki çalışmalarıyla öğrencilerimiz Nöropazarlama literatüründeki yerlerini almaya başladılar bile. Üsküdar Üniversitesi Nöropazarlama Yüksek Lisans Programı bu alanda Türkiye’de ve hatta dünyada yeni bir çığır açacak potansiyele sahiptir. Türkiye’nin ilk nöropazarlama uzmanlarını yetiştirmekte olan programa ilgi giderek artıyor” dedi.

PROF. DR. SİNAN CANAN: “NÖROPAZARLAMA SON YILLARIN GÖZDE ALANI”

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Canan ise nöropazarlamanın bireyin satın alma davranışları ile ilgili bazı gerçeklerin ortaya çıkartılmasını sağlaması sebebiyle özellikle son yıllarda çok gözde ve umut bağlanan bir araştırma alanı haline geldiğini belirtti.

KARAR ALMA MEKANİZMASI ARAŞTIRILIYOR

Geleneksel sorgulama yöntemleri ile keşfedilmesi zor olan “karar alma mekanizması”nın nöropazarlama teknikleri ile anlaşılmasının mümkün olabildiğini belirten Prof. Dr. Canan, şunları söyledi:

“Nöropazarlama ya da bir başka ilişkili alan olarak nöroekonomi, insanın ekonomik tercihlerinin, satın alma, beğenme veya beğenmeme gibi davranışlarının bilişsel temellerini ve sinirsel mekanizmalarını açıklamayla ilgilenen bir sinirbilim dalıdır. İnsanların tüketim davranışlarını ölçümlemenin birçok yolu zaten mevcuttur. Bunların büyük bir kısmı tüketicilerden çeşitli yollarla alınan beyanlara dayanır. Ancak bugün insanların birçok kararının, sözel olarak ifade edebildikleri bilinçli zihinlerinden ziyade, bilincin ulaşamadığı dürtüsel zihin bileşenleriyle alındığını biliyoruz. Bunların nasıl çalıştığını ve nasıl karar ürettiğini ise geleneksel sorgulama yöntemleri ile keşfetmek zor. Bu nedenle nöropazarlama ve sinirbilimsel ölçüm teknikleri, son yıllarda bu alanda en fazla tercih edilen araştırma teknikleri haline geldi.”/EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894