• BIST 9898.66
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 21 °C

BP’den Yeni Yakıt: “Biobutanol”

BP’den Yeni Yakıt: “Biobutanol”
BP ve DuPont, mevcut biyoyakıtlardan kaynaklanan sınırlamaları ortadan kaldırmak ve üstün performans sergileyen yeni biyoyakıtlar geliştirmek amacıyla 2003 yılından bu yana ortak çalışmalarda bulunuyorlar. Bu ortak çalışmaların bir sonucu olarak, BP ve Du

BP VE DUPONT’DAN YENİ YAKIT TEKNOLOJİSİ İÇİN İŞBİRLİĞİ

 BP ve DuPont, yenilenebilir araç yakıtlarındaki küresel talebi karşılamak amacıyla, birlikte yeni nesil biyoyakıtlar geliştireceklerini, üreteceklerini ve pazarlayacaklarını açıkladılar.

BP ve DuPont, mevcut biyoyakıtlardan kaynaklanan sınırlamaları ortadan kaldırmak ve üstün performans sergileyen yeni biyoyakıtlar geliştirmek amacıyla 2003 yılından bu yana ortak çalışmalarda bulunuyorlar. Bu ortak çalışmaların bir sonucu olarak, BP ve DuPont, piyasaya üstün özelliklere sahip bir biyoyakıt sunacak aşamaya geldiler.

Her iki şirketin bu alandaki ortak stratejisi, üstün nitelikte biyoyakıtlar geliştirmek, yenilenebilir araç yakıtlarına yönelik trendi hızlandırıp sera gazı emisyonlarının azaltılmasına katkıda bulunmak. BP’nin yakıt teknolojisindeki uzmanlığı ve DuPont’un birinci sınıf biyoteknoloji ve biyo-üretim olanakları bir araya gelerek bu alanda anlamlı bir güç oluşturuyor. Bu işbirliğinin ilk ürünü, benzinin biyo-bileşeni olarak tanımlanan “biobutanol” olacak. Biobutanol, ilk kez 2007 yılında İngiltere’de piyasaya sunulacak.

BP Grup Başkanı Lord John Browne, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “BP, gerek kendi operasyonlarından, gerekse sattığı ürünlerden kaynaklanan sera gazı emisyonunu en aza indirmek amacıyla bugüne kadar birçok çalışma gerçekleştirmiştir. Küresel emisyonların yaklaşık % 20’sinden sorumlu olan taşımacılık önemli bir sektör. Biyobileşenlerin artan düzeyde kullanımı, kısa ve orta vadede, bu sektörde küresel düzeyde bir ilerleme kaydetmek için çok önemli bir seçenek olarak önümüzde yer almaktadır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894